Groep C: Galatasaray verslaat Benfica, simpele zege Atlético

Reacties

Galatasaray heeft woensdagavond in Groep C van de Champions League een belangrijke overwinning geboekt op Benfica, dat nog wel zeer voortvarend uit de startblokken was geschoten. Atlético Madrid won ook aangezien FC Astana niets in had te brengen.

Groep C: Galatasaray verslaat Benfica, simpele zege Atlético

Galatasaray-Benfica 2-1
Met Wesley Sneijder in de basis stond Galatasaray al na een minuut en vijftien seconden op achterstand. Hoofdrolspeler bij die bliksemstart was Nicolás Gaitán. De Argentijn kapte op wonderschone wijze naar binnen en rondde al even fraai met een stift af.

Lang hoefde het publiek in de Türk Telekom Arena niet tegen een achterstand aan te kijken. Na negentien minuten mocht Selçuk Inan aanleggen voor een strafschop, die werd gegeven na een handsbal van André Almeida. De Turkse middenvelder schoot zijn penalty feilloos raak; in de bovenhoek (foto boven).

Na ruim een half uur kwam Galatasaray op 2-1. Na een fraaie pass van Aurélien Chedjou kon Lukas Podolski de bal met buitenkant links onder Júlio César door schieten.

Na rust meldde Podolski zich nog met twee vernietigende afstandsschoten en was Sneijder dicht bij een treffer, maar bleef het 2-1. Daardoor doet de ploeg van Sneijder uitstekende zaken. Benfica is inmiddels tot op twee punten genaderd en op 3 november mogen de Turken op bezoek in Lissabon. Ook Atlético heeft in deze groep zes punten uit drie duels.

Atlético Madrid – FC Astana 4-0
Door een blessuregolf en een cruciale competitiewedstrijd komende zondag had Astana in Madrid maar vijftien spelers op het wedstrijdformulier staan. De ploeg van de Bulgaar Stanimir Stoilov hield tot halverwege het eerste bedrijf stand. Uit een harde voorzet van Yannick Ferreira-Carrasco tikte Saúl Níguez achter zijn standbeen langs binnen.

Nog voor rust werd het 2-0 dankzij Jackson Martínez. De Colombiaan mocht draaien en zag zijn getoucheerde schot achter doelman Nenad Eric in het doel verdwijnen.

Jackson Martínez tekende vanavond voor de 2-0.
Jackson Martínez tekende vanavond voor de 2-0.

Na de onderbreking was het ruim een kwartier wachten op de volgende Madrileense treffer. Oliver schoot met een gracieuze stift raak nadat aanvoerder Gabi met de bal aan de voet had mogen oprukken. Even nadat invaller Fernando Torres een fraaie kans had gemist, werd het door een eigen goal van Dedys Dedechko nog 4-0. Hij tekende ongelukkig voor de eindstand door de bal in zijn eigen doel te glijden.

Door de zege heeft Atlético Madrid zes punten uit drie duels. De ploeg van trainer Diego Simeone mag op 3 november in Astana aantreden voor het weerzien met de Kazachse ploeg. Astana, dat in de poule nog altijd op één punt staat, richt het vizier nu op de vaderlandse topper van zondag tegen Kairat Almaty. Die ploeg is koploper van Kazachstan en heeft vijf punten en een wedstrijd meer dan Astana.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.