Groep C: Gaitán gidst Benfica naar uitzege bij Atlético

Benfica heeft in Groep C van de Champions League in Vicente Calderón met 2-1 gewonnen van Atlético Madrid. Nicolás Gaitán (op de foto rechts) was goud waard voor de Portugezen met een fraaie goal en een al even knappe assist.

Halverwege de eerste helft kwam Atlético op voorsprong. Met een soepele voetbeweging legde Antoine Griezmann de bal voor de voeten van Ángel Correa. De aanvaller knalde de bal in de korte hoek.

Nog voor rust kwam Benfica op gelijke hoogte. Een afvallende bal viel voor de voeten van Gaitán en de linkspoot kende vervolgens geen genade. Hij ramde de bal tegendraads in de verre hoek.

Direct na rust kwam Benfica zelfs op voorsprong en opnieuw vertolkte Gaitán een hoofdrol. Vanaf de linkerflank stuurde hij – met zijn rechterbeen – Gonçalo Guedes weg. De achttienjarige Portugees tikte tegendraads binnen en maakte daarmee een einde aan een reeks van 47 'buitenlandse' Champions League-doelpunten van Benfica. Mede dankzij twee fantastische reddingen van de Braziliaanse goalie Júlio César hield Benfica vervolgens stand.

Met zes punten beginnen de Portugezen in Groep C nu aan de dubbele ontmoeting met Galatasaray, dat eerder op de avond teleurstelde op bezoek bij FK Astana (2-2). Atlético kan zich op 21 oktober tegen de Kazakken herstellen van de nederlaag van vanavond, al zal het vizier eerst op zondag gaan. Dan staat de altijd beladen derby tegen Real Madrid op het programma.