Groep C: Griezmann pijnigt Sneijder en co

Wesley Sneijder is met Galatasaray in de Champions League begonnen met een pijnlijke thuisnederlaag. Atlético Madrid won in Istanbul, terwijl Benfica op eigen veld debutant Astana versloeg.

Galatasaray – Atlético Madrid 0-2
Voor Galatasaray was de hoop op een mooie start van de Champions League snel achter de horizon verdwenen. Antoine Griezmann maakte met twee doelpunten in de eerste 25 minuten een einde aan de Turkse illusies. Dat had de thuisploeg aan zichzelf te wijten.

Atlético profiteerde in de achttiende minuut van slecht uitverdedigen van Galatasaray, dat bovendien Griezmann genoeg ruimte liet. De Franse international schoot knap raak na de afgemeten voorzet van Juanfran, om zeven minuten later Diego Godín te kunnen bedanken voor diens assist op de 0-2. Opnieuw ging de Turkse defensie allerminst vrijuit.

De in de eerste helft opgelopen schade bleek onherstelbaar voor de thuisploeg. Wesley Sneijder, die voor rust met een schot van afstand gevaarlijk was geweest, was evenmin bij machte de wedstrijd weer spannend te maken.

Benfica – FK Astana 2-0
Astana overleefde drie voorrondes om zich te kunnen meten met de Europese grootmachten in de Champions League. De club uit Kazachstan heeft in Portugal ervaren hoe het er op het hoogste podium aan toegaat. De ploeg van trainer Stanimir Stoilov was kort na rust zelfs dicht bij de eerste treffer. De inzet van invaller Aleksei Shchetkin eindigde tegen de paal, waarna Benfica de wedstrijd in een tijdsbestek van elf minuten besliste. Nicolás Gaitán en Konstantinos Mitroglu maakten het verschil.