Weerzien tussen oude bekenden in Estadio Vicente Calderón

Reacties

Het Champions League-duel in groep C tussen Atlético Madrid en Benfica van woensdagavond (20.45 uur) kan bijna gezien worden als een reünie. Liefst zes spelers, verdeeld over beide clubs, treffen hun voormalige werkgever.

Weerzien tussen oude bekenden in Estadio Vicente Calderón

Benfica, tijdens de eerste groepswedstrijd met 2-0 te sterk voor FC Astana, heeft de meeste spelers in de selectie die hun ex-ploeggenoten treffen in Estadio Vicente Calderón. Raúl Jiménez, Pizzi, Silvio en Toto Salvio (foto) kwamen allen in het verleden uit namens Atlético. 'Het is bijzonder om tegen die jongens te voetballen', liet Diego Simeone, trainer van de Spanjaarden, zich uit over het weerzien met zijn voormalige pupillen.

'Voor de wedstrijd zullen we ze allemaal een hand schudden om succes te wensen. Voor de wedstrijd, maar ook voor de rest van het seizoen', vervolgde de coach, die zijn ploeg de eerste wedstrijd in het miljoenenbal met 2-0 zag winnen van Galatasaray, zijn verhaal. Van het kwartet ex-spelers van Atlético Madrid is alleen Salvio niet inzetbaar. Hij kampt met een knieblessure. 'Dat is voor ons geen opluchting. Hij was één van ons, dus ik vind het erg en wens hem veel sterkte.'

Salvio maakte in 2012 de overstap naar de Portugese grootmacht en een jaar later volgde ook Pizzi. Afgelopen zomer kwamen daar Silvio, die voor een jaar wordt gehuurd, en Jiménez bij. 'Het vertrek van Raúl getuigt van grote professionaliteit', ging Simeone in op het vertrek van de Mexicaanse spits, die voor negen miljoen werd verkocht. 'Bij ons kon hij niet op veel minuten rekenen.'

Toto Salvio na een doelpunt voor zijn huidige werkgever Benfica, waarvoor hij 38 keer scoorde en 34 assists gaf in 149 wedstrijden. Voor Atlético Madrid scoorde hij tien keer in 69 duels en was hij vijf maal aangever.
Toto Salvio na een doelpunt voor zijn huidige werkgever Benfica, waarvoor hij 38 keer scoorde en 34 assists gaf in 149 wedstrijden. Voor Atlético Madrid scoorde hij tien keer in 69 duels en was hij vijf maal aangever.

Over de kracht van de tegenstander van woensdag was de Argentijnse oefenmeester duidelijk. 'Ze hebben goals, ze hebben snelheid en ze zijn gevaarlijk in de omschakeling. Ze hebben een sterk team dat het gewend is om te winnen, met Nicolás Gaitán als gevaarlijkste man. Het zal voor ons een zware wedstrijd worden.'

Atlético zelf heeft ook een paar spelers in de selectie die flink wat oude bekenden tegen zullen komen tijdens het Champions League-duel. Twee om precies te zijn. Centrale middenvelder Tiago speelde aan het begin van zijn loopbaan drie seizoenen voor Benfica, linksback Guilherme Siqueira kwam tijdens het seizoen 2013/14 uit voor de club uit Lissabon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.