Galatasaray volgt eindelijk het voorbeeld van Sneijder

Reacties

Galatasaray-coach Hamza Hamzaoglu zag zijn ambitieuze uitspraak van voor het thuisduel met Benfica bevestigd worden. Dankzij de eerste Champions League-zege in bijna twee jaar heeft de ploeg van Wesley Sneijder nog uitzicht op de achtste finales.

Galatasaray volgt eindelijk het voorbeeld van Sneijder

Sneijder gaf op 11 december 2013 het goede voorbeeld door Galatasaray op 11 december 2013 ten koste van Juventus (1-0) nog naar de achtste finale schieten. Daarna was de Turkse grootmacht echter weinig succesvol in het miljoenenbal. Chelsea was in het daaropvolgende tweeluik (1-1,2-0) te sterk, terwijl de groepsfase vorig seizoen maar één schamel puntje opleverde (1-1 tegen Anderlecht).

Galatasaray verloor sindsdien zes keer op rij van Arsenal (2x), Borussia Dortmund (2x) Anderlecht en Atlético Madrid en kreeg het eind vorige maand niet voor elkaar om in Kazachstan van FK Astana te winnen (2-2). Toch zei Hamzaoglu nog te geloven in een plek in de achtste finale. Maar ook woensdagavond leek het weer fout te gaan toen Benfica in Istanbul al na één minuut op voorsprong kwam dankzij Nicolás Gaitán.

Ambitie
Uiteindelijk wonnen Sneijder en consorten toch nog dankzij goals van Selçuk Inan en Lukas Podolski. 'Mijn spelers geloofden dat we konden winnen, dus die vroege goal maakte niet uit', zei coach Hamza Hamzaoglu na afloop op UEFA.com. 'We speelden met enthousiasme en ambitie. Samen hebben we gestreden. Het is fijn om weer te winnen in de Champions League na zo'n lange tijd.'

Galatasaray heeft in Groep C nu nog maar twee punten minder dan Atlético en Benfica, maar moet wel nog op bezoek bij beide teams. 'Afgaande op ons programma zullen weinig mensen vertrouwen hebben in onze kans op kwalificatie. Maar wij zijn van plan een zo goed mogelijk resultaat te halen in die uitwedstrijden, al weten we dat het niet makkelijk wordt.'

Sneijder drukte zijn aandeel in de eerste zege in tien CL-duels weliswaar niet uit in het scoreverloop, maar drukte wel zijn stempel op het duel met Benfica. Na afloop bleek nog maar eens hoe populair de Oranje-international in Istanbul is. Samen met de nog nagenietende Turkse aanhang vierde hij in zijn eentje de overwinning (foto boven), terwijl zijn ploeggenoten al in de kleedkamers zaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.