Jackson scoort weer eens: 'Voelt als een bevrijding'

Reacties

De treffer die Jackson Martínez woensdagavond in het met 4-0 gewonnen Champions League-duel tussen Atlético Madrid en FK Astana maakte, voelde als een bevrijding voor de Colombiaanse spits.

Jackson scoort weer eens: 'Voelt als een bevrijding'

Atlético nam Martínez afgelopen zomer voor 35 miljoen euro over van FC Porto. Bij de Portugese grootmacht stond hij met 92 goals in 133 wedstrijden garant voor doelpunten. Maar in de Spaanse hoofdstad lukt het hem vooralsnog niet die productie vol te houden.

'Dit doelpunt voelt daarom als een bevrijding', liet de spits na afloop van het duel weten op de Spaanse tv. Hij scoorde dit seizoen nog maar één keer, in het competitieduel met Sevilla (3-0 zege) en snakte daarom naar een treffer. 'Ik ben hard blijven werken voor de ploeg en wist dat ik vanzelf weer zou scoren. Dit is goed voor mijn vertrouwen.'

Atlético-trainer Diego Simeone was ook blij dat zijn pupil weer eens het net vond. Hij gaf echter aan dat Martínez ook zonder doelpunten te maken van waarde is. 'Hij is namelijk een heel harde werker', aldus de trainer. 'Maar natuurlijk; als hij doelpunten maakt, is hij nog van veel grotere waarde voor het team.'

Jackson Martínez kwam woensdagavond tijdens de Champions League-ontmoeting tussen Atlético Madrid en Astana eindelijk weer eens tot scoren namens de Spanjaarden.
Jackson Martínez kwam woensdagavond tijdens de Champions League-ontmoeting tussen Atlético Madrid en Astana eindelijk weer eens tot scoren namens de Spanjaarden.

Niet alleen het optreden van Martínez kon de Argentijnse coach bekoren. Over zijn hele ploeg was hij tevreden. 'We hebben veel kansen gecreëerd en vier keer gescoord. Dan doe je het altijd goed', liet hij weten. 'En door de zege van Galatasaray op Benfica (2-1, red.) zijn we ook nog eens koploper in de poule.'  

'Ik zie dat we enorme stappen maken als team. Op individueel gebied, maar zeker ook als colleftief', vervolgde Simeone zijn verhaal. 'Maar we zijn nog lang niet op onze top. Ik denk dat er genoeg ruimte is om nóg verder te groeien en nóg beter te worden', besloot de oefenmeester zijn verhaal.

Met drie van de zes speelrondes in de poulefase van de Champions League achter de rug staat Atlético Madrid bovenaan in Groep C met zes punten. Benfica volgt met hetzelfde aantal punten, maar een minder doelsaldo. Het Galatasaray van Wesley Sneijder vergaarde tot nu toe vier punten, Astana heeft pas één punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.