Atlético blijft tegen negental in het spoor van koplopers

Atlético Madrid blijft in het spoor van koplopers Real Madrid, Celta de Vigo en Barcelona in de Primera División. De ploeg van trainer Diego Simeone boekte op bezoek bij Real Sociedad een degelijke overwinning: 2-0.

Sociedad stond voor aanvang van het duel met Atlético op de zestiende plaats in de Spaanse competitie, met slechts zes punten uit zeven wedstrijden. De ploeg van de Schotse trainer David Moyes, twee seizoenen terug nog actief in de Champions League, won nog maar één keer dit seizoen en kon een nieuwe zege dus goed gebruiken.

Maar tegen Atlético keek de thuisploeg al snel tegen een achterstand aan. Uitgerekend Antoine Griezmann (rechts op de foto), tijdens het seizoen waarin Sociedad het miljoenenbal bereikte een van de sterkhouders bij de Baskische club, nam de treffer voor zijn rekening. Met een sprint vanaf de middenlijn verschalkte hij de Sociedad-verdediging en stiftte de bal vervolgens over doelman Gerónimo Rulli in het doel.

Twee keer rood
Waar Atlético slechts negen minuten nodig had om de eerste treffer van de wedstrijd te produceren, lukte het de ploeg pas in de blessuretijd van de tweede helft om de wedstrijd in het slot te gooien. De Belg Yannick Ferreira-Carrasco tekende uit een snelle counter voor de 2-0. Sociedad stond toen nog maar met tien man, doordat Diego Antonio Reyes zijn tweede gele kaart had gekregen. Ex-AZ-spits Jonathas overkwam een paar minuten later hetzelfde, waardoor de Basken met negen spelers eindigden.

Door de overwinning gaat Atlético Villarreal voorbij op de ranglijst en klimt het naar de vierde plaats. Beide ploegen staan op zestien punten, maar de Madrilenen hebben een beter doelsaldo. De achterstand op de koplopers bedraagt twee punten. Sociedad blijft zestiende en kan zondagavond zelfs nog worden voorbijgestreefd door Las Palmas en hekkensluiter Granada.