Alleen Messi en Ronaldo blijven ingetogen Griezmann voor

Reacties

Met zijn vroege treffer had Antoine Griezmann een belangrijk aandeel in de zege van Atlético Madrid op bezoek bij zijn voormalige werkgever Real Sociedad (2-0), maar juichen deed hij niet.

Alleen Messi en Ronaldo blijven ingetogen Griezmann voor

Dat Griezmann zijn doelpunt tegen zijn geliefde Sociedad niet wilde vieren, betekent niet dat de international van Frankrijk nooit kan juichen. Met 42 doelpunten in de Primera División sinds het seizoen 2013/14 is hij namelijk de op twee na meest scorende speler. Alleen Lionel Messi (74 goals) en Cristiano Ronaldo (85 doelpunten) deden het sindsdien beter.

Van die treffers maakte Griezmann er sinds de zomer van 2014 liefst 26 voor Atlético, dat besloot hem aan te trekken nadat hij in 2013/14 alleen al zestien competitiegoals had gemaakt voor Real Sociedad. En juist die club deed de 24-jarige schaduwspits zondagavond pijn met de openingsgoal, die hij wegens zijn verleden in Anoeta weigerde uitbundig te vieren.

'Een doelpunt tegen de club die mij alles heeft gegeven, kan ik niet uitgebreid vieren', legde de Franse aanvaller, die sinds het seizoen 2014/15 bij Atlético speelt, uit in gesprek met Marca. Hij speelde bij Sociedad in de jeugdopleiding en kwam vijf jaar uit voor het vlaggenschip van de Baskische club. Daardoor wist hij wat hem te wachten stond. 'Zij zijn sterk in eigen huis.'

In de tijd dat Griezmann nog in het Estadio Anoeta - de thuishaven van Sociedad - speelde, legde de ploeg nog aanvallend voetbal op de mat. Nu staat de club zestiende en verdedigt het vooral. 'Maar dat doen ze wel goed. We wisten dat het moeilijk ging worden om hier te scoren. De kansen die we dan krijgen, moeten we afmaken. Dat is ons gelukt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.