Voor het eerst in 22 jaar geen Engelse clubs in kwartfinale

Reacties

Door de uitschakeling van Everton tegen Dinamo Kiev in de Europa League, speelt er voor het eerst sinds 22 jaar geen Engelse ploeg in een van de Europese kwartfinales.

Voor het eerst in 22 jaar geen Engelse clubs in kwartfinale

Wat waren ze in 2008 tevreden, de zo trotse Engelse voetbalfans. Met drie Premier League-ploegen in de halve finale van de Champions League en uiteindelijk een all-English final tussen Chelsea en Manchester United, bevestigde Engeland de status van Europese (en dus mondiale) grootmacht. Die avond in Moskou – waarin keeper Edwin van der Sar namens United uiteindelijk de held werd – ligt inmiddels mijlenver achter ons.

Arsenal was dinsdag nog dicht bij kwalificatie voor de kwartfinale van het miljoenenbal, maar de zege bij AS Monaco (0-2) was na het verlies in Londen (1-3) niet genoeg. Manchester City verloor een dag later bij Barcelona, waardoor de laatste hoop was gevestigd op Everton. Die ploeg ging ondanks een 2-1 voorsprong uit het heenduel donderdag kansloos onderuit bij Dinamo Kiev (5-2).

Het seizoen 1992/93 was de laatste keer dat er bij de laatste acht van zowel Champions League, Europacup II als UEFA Cup geen enkele Engelse ploeg zat. Sindsdien wist altijd minimaal één Premier League-club zich voor de laatste acht van een van de Europese toernooien te kwalificeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.