Arsenal strandt in zicht van de haven

Reacties

AS Monaco heeft zich met hangen en wurgen geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Arsenal kwam één goal tekort om zich te herstellen van de misstap van drie weken geleden: 0-2.

Arsenal strandt in zicht van de haven

Door de 1-3 zege in Londen kon Monaco in eigen huis volledig vertrouwen op zijn ijzersterke defensie. In de afgelopen veertien competitieduels incasseerde de vice-kampioen van Frankrijk slechts twee doelpunten, terwijl het in de zeven Champions League-duels tot nu toe slechts twee treffers tegen kreeg.

Tegen Arsenal verdedigde de ploeg van bankzitter Maarten Stekelenburg aanvankelijk formidabel. De thuisploeg gaf het initiatief vrijwillig aan Arsenal, dat daardoor logischerwijs domineerde. Grote kansen leverde het lang niet op, waardoor er voor Arsenal weinig hoop leek zich voor het eerst sinds 2010 weer eens bij de laatste acht in de Champions League te scharen.

Pas in de slotfase van de tweede helft begon het bastion van de Monegasken haarscheurtjes te vertonen. Toch kwam de 0-1 van Olivier Giroud uit de lucht vallen. De spits van Arsenal vuurde uit lastige hoek hard en hoog raak (foto boven). De goal gaf Arsenal energie en vertrouwen en bracht Monaco aan het wankelen. Danny Welbeck en Giroud lieten nog voor de pauze behoorlijke kansen liggen.

Ook in het eerste kwartier na rust was Arsenal zeer gevaarlijk. De tweede goal hing in de lucht, maar bleef aanvankelijk uit. Het dichtst bij een doelpunt kwam Mesut Özil, maar zijn prachtige vrije trap werd door Danijel Subasic uit de kruising getikt.

Arsenal-middenvelder Santi Carzola controleert wijdbeens de bal.
Arsenal-middenvelder Santi Carzola controleert wijdbeens de bal.

Daarna leken de krachten bij Arsenal weg te vloeien. Aanvallend waren de Engelsen steeds minder doortastend, terwijl Monaco een paar keer gevaarlijk uitbrak. Juist op het moment dat Arsenal de hoop leek op te geven, gaf de thuisclub de bezoekers een cadeautje. Na een schot op de paal van Özil plaatste Layvin Kurzawa de bal zomaar in de voeten van invaller Aaron Ramsey, die dankbaar afrondde: 0-2.

Even later, in de 83ste minuut, voorkwam Subasic met een fantastische redding de 0-3 van Giroud. Het was de opmaat naar een zinderende slotfase, waarin Monaco met kunst- en vliegwerk overeind bleef en zich zodoende voor de laatste acht van de Champions League plaatst, iets wat Arsenal nu al vijf jaar niet meer lukte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.