Atlético superieur op eigen veld, Arsenal heerst in Frankrijk

Reacties

De volgende twee returns in de achtste finale van de Champions League dienen zich aan. Voetbal International brengt acht feiten over de twee duels van woensdag: Atlético Madrid-Bayer Leverkusen en AS Monaco-Arsenal.

Atlético superieur op eigen veld, Arsenal heerst in Frankrijk

ATLÉTICO MADRID - BAYER LEVERKUSEN (20.45 UUR, HEENDUEL 0-1)

● Atlético Madrid won twintig van zijn laatste tweeëntwintig Europese thuiswedstrijden, tegen één gelijkspel en één nederlaag. Die verliespartij kwam tot stand op 14 februari 2013: 0-2 tegen Rubin Kazan in de zestiende finale van de Europa League.

● Atlético, dat slechts één van zijn laatste zes officiële duels won, heeft een positieve balans in Europese duels met Duitse clubs. De 1-0 nederlaag uit het heenduel was pas de derde keer dat Los Colchoneros als verliezers van het veld stapten. De overige twaalf duels eindigden in tien zeges en twee gelijke spelen.

● Bayer Leverkusen won zijn laatste vijf officiële wedstrijden. Dat is een evenaring van de serie overwinningen die de ploeg van trainer Roger Schmidt aan het begin van het seizoen neerzette. Bayer incasseerde in zijn huidige zegereeks bovendien geen enkel doelpunt.

● Leverkusen heeft alle elf eerdere returns in Europese verband overleefd nadat de heenwedstrijd op eigen veld in een 1-0 zege was geëindigd. In drie gevallen ging het daarbij - net als nu - om een 1-0 overwinning voor eigen publiek in de eerste wedstrijd.

Estadio Vicente Calderón, de sfeervolle thuishaven van Atlético Madrid.
Estadio Vicente Calderón, de sfeervolle thuishaven van Atlético Madrid.

AS MONACO - ARSENAL (20.45 UUR, HEENDUEL 3-1)

● AS Monaco heeft na de 3-1 zege in Londen goede papieren om voor het eerst sinds het seizoen 2003/04 weer de kwartfinale van de Champions League te bereiken. In die jaargang bereikten de Monegasken de finale, waarin het FC Porto van José Mourinho te sterk bleek.

● PSV was in maart 2005 de laatste ploeg die erin slaagde AS Monaco in het Stade Louis II in Europees verband te kloppen. Op weg naar de kwartfinale van de Champions League wonnen de Eindhovenaren destijds met 2-0. Sindsdien bleef AS Monaco acht opeenvolgende Europese thuisduels ongeslagen (W5, G3).

● Een bemoedigende statistiek voor Arsenal: The Gunners verloren nog nooit een Europese wedstrijd op Franse bodem. Van de tien duels in Frankrijk tegen Franse clubs resulteerden er zeven in een overwinning, tegen drie gelijke spelen.

● Arsenal grossiert de laatste maanden in overwinningen. De ploeg van manager Arsène Wenger won negentien van de laatste 24 competitieve wedstrijden, tegen één gelijkspel en vier nederlagen (waaronder dus het heenduel met AS Monaco).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.