VI Vandaag: redt Arsenal gezicht van de Premier League?

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: redt Arsenal gezicht van de Premier League?
Herstelt Arsenal de schade?

Vanavond om 20.45 uur moet Arsenal vol aan de bak op bezoek bij AS Monaco. Uitschakeling in de Champions League dreigt voor de Londenaren na het verrassende en beschamende 1-3 verlies van drie weken geleden. Als Arsenal geëlimineerd wordt, zou dat voor de Premier League opnieuw een pijnlijke tik zijn. Chelsea en Liverpool liggen al uit het miljoenenbal, terwijl Manchester City er tegen Barcelona ook bepaald niet goed voor staat na de 1-2 nederlaag in Engeland.

Het andere Champions League-duel van vanavond wordt gespeeld in Madrid, waar Atlético Madrid het opneemt tegen Bayer Leverkusen. De finalist van vorig jaar staat voor een zware klus tegen de Duitsers, na de 1-0 nederlaag in de BayArena van drie weken geleden.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

Eerste werkdag Advocaat

Dick Advocaat wordt dit jaar 68, maar vandaag gaat een lang gekoesterde wens van hem in vervulling. Hij is vanaf nu manager in de Premier League, waar hij de huidige nummer zeventien Sunderland onder zijn hoede krijgt.

Dick Advocaat tekende maandag een contract tot het einde van dit seizoen bij Sunderland.
Dick Advocaat tekende maandag een contract tot het einde van dit seizoen bij Sunderland.

Twee trainers zijn misschien wél aan hun laatste werkdag toe, want zijn de posities van Filippo Inzaghi bij AC Milan en Rudi Garcia bij AS Roma nog wel te houden? Beide heren stonden al flink onder druk en die kritiek is maandag na nederlagen tegen respectievelijk Fiorentina en Sampdoria alleen maar groter geworden. VI houdt natuurlijk een vinger aan de pols.

VI Premium

Op VI Premium lees je vandaag al de eerste verhalen uit VI nummer 12, die pas morgen wordt bezorgd bij abonnees en in de winkels ligt. Op VI Premium lees je onder meer over het Europa League-avontuur van Ajax, dat donderdag tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk alles op alles moet zetten om een 1-0 achterstand goed te maken. Hoe kan het dat de Amsterdammers Europees geen progressie boeken?

Op VI Premium vandaag ook een analyse van het licentiesysteem van de KNVB. Streven de regels van de bond haar doel voorbij?

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 17 maart in 2005

    Precies tien jaar geleden klopte Feyenoord bij NAC Breda aan voor David Mendes da Silva. De middenvelder gold destijds als ontluikend talent, na zijn stormachtige doorbraak bij Sparta Rotterdam en moeizame periode bij Ajax. NAC liet aan Feyenoord weten dat het wel wilde praten over de transfer, maar alleen als het er óf de hoofdprijs of een half elftal voor terug zou krijgen. In ruil voor Mendes wenste NAC het viertal Bruno Basto, Benji De Ceulaer, Gábor Babos én Alfred Schreuder te ontvangen.

    Linksback Bruno Basto werd in de zomer van 2003 aangetrokken door Feyenoord, maar vertrok een jaar later. Hij speelde slechts achttien keer voor de Rotterdammers en kwam later uit voor Saint-Étienne, Nacional en Shinnik.
    Linksback Bruno Basto werd in de zomer van 2003 aangetrokken door Feyenoord, maar vertrok een jaar later. Hij speelde slechts achttien keer voor de Rotterdammers en kwam later uit voor Saint-Étienne, Nacional en Shinnik.

    Van de transfer kwam het niet, want Mendes vertrok in de zomer van 2005 naar AZ. Hij is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Panathinaikos, dat hem medio 2013 overnam van Red Bull Salzburg. Van het viertal genoemde Feyenoorders zijn De Ceulaer (RC Genk) en Babos (NAC) nog actief. Basto zette in 2009 een punt achter zijn loopbaan na zijn mislukte avontuur bij het Russische Shinnik. Schreuder is hoofdtrainer van FC Twente.

    Jarig

      Álvaro Recoba - Nacional (1976)
      Edin Dzeko - Manchester City (1986)
      Giovanni Trapattoni - Italiaanse trainer (1939)
      Raúl Meireles - Fenerbahçe (1983)
      Shinji Kagawa - Borussia Dortmund (1989)
      Steven Pienaar - Everton (1982)

      Bekijk hier al onze video's
      Praat mee

      Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

      Reacties worden op dit moment geladen.