Volgende desillusie voor scorende Dost

Sporting Lissabon heeft bij Marítimo Funchal opnieuw een teleurstelling moeten slikken. Bas Dost scoorde wel weer, maar de oogst was met een punt mager (2-2).

Sporting had iets goed te maken na de uitschakeling in de strijd om de Portugese beker door Chaves, dat vorige week ook in competitieverband De Leeuwen een frustrerende avond had bezorgd (2-2).

Dost onttrekt zich aan de malaise getuige zijn ongekende productie. De Oranje-international maakte zaterdag tegen Marítimo Funchal zijn vijfde treffer in 2017 voor Sporting Lissabon.

Met een fraaie kopbal maakte Dost halverwege de eerste helft de snelle openingstreffer van Éber ongedaan. Negen minuten na de gelijkmaker moest Sporting opnieuw in de achtervolging na de 2-1 van Raúl. Gelson zorgde met zijn treffer een half uur voor het einde dat er niet meer terrein moest worden prijsgegeven als nummer vier van Portugal, al is de achterstand op lijstaanvoerder Benfica nog steeds groot (zeven punten). Benfica heeft bovendien nog een duel tegoed.

FC Porto verkleinde de achterstand op koploper Benfica tot één punt door Rio Ave aan de kant te zetten (4-2). De formatie van trainer Nuno Espírito Santo stelde in de tweede helft orde op zaken nadat Rio Ave vroeg in de tweede helft na een 1-1 ruststand nog brutaal de leiding had genomen. Ivan Marcano, Danilo Pereira en invaller Rui Sousa scoorden na rust voor FC Porto.