Jorge Jesus: 'We zijn te veel afhankelijk van Dost'

Reacties

Bas Dost nam zondagavond de leiding in het Portugese topscorersklassement door twee keer te scoren. Voorafgaand aan het competitieduel met Feirense (2-1) was het nog zeer twijfelachtig of Sporting Lissabon wel een beroep kon doen op de 27-jarige spits.

Jorge Jesus: 'We zijn te veel afhankelijk van Dost'

'Bas was tot de laatste minuut voor de aftrap een twijfelgeval. Hij had de laatste dagen niet meegetraind, maar zei dat het prima was als we hem zouden inzetten', openbaarde trainer Jorge Jesus op de clubwebsite. Dost verbeet de pijn en maakte zijn tiende en elfde goal van het seizoen in de Primeira Liga. 'Hij is een uitstekende professional, maar we mogen niet alleen afhankelijk zijn van hem', aldus de coach.

Dat is in de Portugese competitie wel het geval. De laatste vier doelpunten kwamen stuk voor stuk op naam van de Oranje-international. Sporting verloor in die serie van Benfica en Sporting Braga en staat daardoor na zestien duels acht punten achter op koploper Benfica. 'Dost heeft spelers nodig die hem ondersteunen, zowel door het midden als vanaf de vleugels. Normaal gesproken leunen mijn teams voor hun doelpunten niet zo op één speler', aldus Jorge Jesus.

Na Dost zijn verdediger Sebastián Coates en vleugelspits Joel Campbell met drie competitiegoals de spelers die het vaakst scoorden. In de zoektocht naar de tweede spits naast Dost heeft Jorge Jesus nog altijd geen definitieve oplossing gevonden. Zondag bewees Alan Ruiz zijn waarde in die rol met een assist op Dost. 'Hij kan nog niet negentig minuten spelen zoals wij willen, hij heeft tijd nodig', zei Jorge Jesus over de 23-jarige Argentijn. 'Maar zijn pass op Bas Dost was fantastisch.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.