Dost topscorer van Portugal na dubbelklapper

Reacties

Bas Dost heeft zichzelf en Sporting Lissabon een goede dienst bewezen tegen Feirense. Door twee keer te scoren veroverde hij de eerste plek in het topscorersklassement van Portugal, terwijl Sporting door een 2-1 zege de kopgroep in zicht hield.

Dost topscorer van Portugal na dubbelklapper

Dost opende in de vijfde minuut de score met een intikker na een voorzet van Joel Campbell. Twaalf minuten later schoot hij raak op aangeven van Alan Ruiz. De Oranje-international ging daarna op jacht naar een hattrick, maar ondanks een paar kansjes kwam hij niet meer tot scoren. Feirense deed dat wel, maar verder dan de aansluitingstreffer van Platiny in de 61ste minuut kwam de laagvlieger niet. Sporting sloot het duel wel af met tien man, na een rode kaart voor Elias vlak voor tijd.

Sporting komt door de overwinning op 33 punten uit zestien duels, evenveel als nummer drie Sporting Braga, dat een beter doelsaldo heeft. FC Porto heeft 35 punten, terwijl Benfica met 41 punten redelijk onbedreigd aan kop gaat.

Door zijn twee doelpunten tegen Feirense mag Dost zich voorlopig topscorer van Portugal noemen. Met elf doelpunten staat hij bovenaan het topscorersklassement. André Silva (FC Porto, 10) en Moussa Marega (Vitória Guimarães, 10) zijn zijn belangrijkste concurrenten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.