Dost kan uitschakeling Sporting niet voorkomen

Reacties

Sporting Lissabon is dinsdagavond uit het Portugese bekertoernooi geknikkerd. Bas Dost had in de kwartfinale tegen Chaves in de extra tijd een verlenging kunnen afdwingen, maar had dit keer minder geluk in de afronding: 1-0.

Dost kan uitschakeling Sporting niet voorkomen

Zaterdag moest Sporting in de Portugese competitie ook al op bezoek bij Chaves. De promovendus snoepte de ploeg van trainer Jorge Jesus toen al twee punten af ondanks twee goals van Dost (2-2). Drie dagen later had de nummer vier van de Primeira Liga het opnieuw lastig.

Dost was in competitieverband verantwoordelijk voor de laatste zes goals van Sporting en had zijn werkgever eind vorig jaar in de achtste finale van het bekertoernooi ook langs Vitória Setúbal geschoten (0-1). Ditmaal had de 27-jarige spits het vizier niet op scherp staan.

De twaalfvoudig international kreeg na rust de kans om te score te openen, maar kopte over uit een voorzet van Bruno César. Nadat Chaves drie minuten voor tijd via Ponck wel had gescoord, raakte Dost in de extra tijd uit een corner nog de lat. Ook invaller Luc Castaignos kon de uitschakeling niet voorkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.