Vizier Ajax kan op PAOK na gelijkspel tegen Marseille

Ajax heeft in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding gelijkgespeeld tegen Olympique Marseille. Trainer Peter Bosz zag dat het duel, dat in het teken stond van het komende tweeluik met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League, door goals van Mateo Cassierra (foto) en Kasper Dolberg in 2-2 eindigde.

In Béziers verscheen Ajax zonder Amin Younes, Lasse Schöne en Riechedly Bazoer aan de aftrap. Laatstgenoemde was net als de andere twee Ajacieden niet fit genoeg om te starten, maar de verwachting is dat het trio tegen PAOK wel beschikbaar is. Omdat Nemanja Gudelj in het eerste duel met de Grieken een schorsing uitzit, maakte hij eerder vandaag zijn opwachting in de 2-0 zege van de B-ploeg van de Amsterdammers op AS Béziers.

Door het op het laatste moment wegvallen van Bazoer schoof Jairo Riedewald door naar het middenveld en kwam er in de achterhoede een plek vrij voor Nick Viergever. Al na zes minuten kwam Ajax vervolgens op voorsprong tegen Marseille, dat met voormalig PSV'er Karim Rekik in de gelederen begon. Na een vlot lopende aanval kon Cassierra binnentikken na voorbereidend werk van Anwar El Ghazi. Het was voor de Colombiaanse aanvaller, die vanaf links startte, zijn tweede doelpunt voor de Amsterdammers. Eerder deze voorbereiding scoorde hij ook al tegen Kryala Sovetov.

Na het openingsdoelpunt kreeg Ajax voldoende kansen om de score uit te breiden. Vooral de bedrijvige El Ghazi mocht het zich aanrekenen dat dat niet gebeurde. Eerst verschafte hij zichzelf met een fraaie kapbeweging de ruimte om in alle vrijheid af te ronden, maar plaatste hij de bal net naast het doel. Daarna werd hij weggestuurd door Riedewald maar smoorde zijn poging tegen het lijf van doelman Yohann Péle.

Na rust tapte Marseille, dat in de eerste helft alleen gevaarlijk werd toen doelman Jasper Cillessen een schot van Rémy Cabella losliet, uit een ander vaatje. Kort nadat Cassierra bij een enorme kans over had geschoten, werd het uit een strafschop 1-1. Bouna Sarr ging gewillig naar de grond bij een sliding van Viergever en benutte de makkelijk gegeven penalty door de bal keihard in de bovenhoek te knallen.

Drie minuten na de gelijkmaker was het al 2-1. Omsingeld door Ajacieden kon Romain Alessandrini toch schieten en bleek zijn inzet Cillessen te machtig. De 3-1 van Alessandrini bleef de Amsterdammers bespaard omdat Cillessen die poging wel uit zijn doel hield. In de slotfase was een spaarzame aanval van Ajax toch nog goed voor een gelijkspel. Een voorzet van El Ghazi werd door Cassierra tegen de lat gekopt, waarna de rebound een prooi was voor Dolberg. Kort na die treffer klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Ajax met slechts één oefenzege de voorbereiding besluit. Op 26 juli en 3 augustus zal tegen PAOK blijken wat die magere resultaten voor gevolg krijgen.