Bosz boekt tegen Béziers eerste oefenzege met Ajax

Reacties

Peter Bosz heeft Ajax voor het eerst naar een overwinning geleid in de oefencampagne op weg naar het nieuwe seizoen. AS Béziers werd in Frankrijk aan de kant gezet: 0-2. In de eerste vier oefenduels van Ajax onder Bosz lukte het niet om te winnen.

Bosz boekt tegen Béziers eerste oefenzege met Ajax

Na een klein uur tegen Béziers kwam Ajax, dat aantrad met de beoogde reserves, voor het eerst deze voorbereiding op voorsprong. Daley Sinkgraven haalde van afstand doeltreffend uit.

Hoewel de Franse derdeklasser Béziers vervolgens goede kansen kreeg op de gelijkmaker, was het Ajax dat nogmaals toesloeg. Richairo Zivkovic, die in beeld is bij FC Utrecht, maakte de tweede Amsterdamse treffer na een snelle uitbraak. Daarmee stond de eindstand op het scorebord: 0-2.

Om 20.00 uur komt Ajax opnieuw in actie. De beoogde basisploeg neemt het dan op tegen Olympique Marseille, wat de laatste test is richting het eerste duel met PAOK Saloniki in de voorronde van de Champions League. Volgende week dinsdag komen de Grieken op bezoek in Amsterdam.

Bekijk hier het oefenoverzicht van Ajax.

De opstelling van Ajax: Onana (46. Boer); Dankerlui, De Ligt, Westermann, Lartey Sanniez; De Jong (70. Becker), Gudelj, Sinkgraven; Muric, Zivkovic, Cerny.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.