Bosz houdt nog vast aan automatismen uit De Boer-tijdperk

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz zegt in aanloop naar de eerste confrontatie met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League noodgedwongen vast te houden aan de bekende elf basisspelers van zijn voorganger Frank de Boer.

Bosz houdt nog vast aan automatismen uit De Boer-tijdperk

'Vanwege de korte voorbereiding, ontkomen we daar niet aan', zegt Bosz op de clubsite in zijn vooruitblik op de oefenduels met AS Béziers (15.00 uur) en Olympique Marseille (20.00 uur) van woensdag. 'Je hoopt dat bepaalde automatismen er toch nog goed inzitten. We hebben de selectie daarom heel vroeg opgedeeld in twee teams, dat verschil heeft iedereen wel kunnen zien, en daarin brengen we steeds minieme wijzigingen aan.'

Een aantal van die wijzigingen is al bekend. Amin Younes en Lasse Schöne kampen met blessures en Nemanja Gudelj zal 's avonds niet aantreden in 'de basisploeg'. De middenvelder is namelijk geschorst voor de wedstrijd van 26 juli tegen de Grieken in het voorportaal van het miljoenenbal.

'De medische staf denkt dat Lasse en Amin zaterdag weer mee kunnen trainen, dus wat dat betreft maak ik me geen zorgen. En ik weet al wie er in plaats van Nemanja gaat spelen, maar dat vertel ik eerst aan de jongens', aldus Bosz, die het treffen met Olympique Marseille niet ziet als een generale repetitie.

'Wij hebben tijd nodig om alles op de rit te krijgen. Dat lukt niet in één week en ook niet in twee of drie. Dat heeft tijd nodig. Iedere wedstrijd in de voorbereiding is belangrijk, deze laatste ook. Maar de trainingen zijn net zo belangrijk, omdat ik daarin mijn ideeën op de jongens kan overbrengen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.