Vitesse is de laatste jaren angstgegner van Ajax

Reacties

● Vitesse staat momenteel op de derde plek in de Eredivisie, de enige keer dat de ploeg derde eindigde in de competitie was in het seizoen 1997/98 (toen achter PSV en kampioen Ajax).

Vitesse is de laatste jaren angstgegner van Ajax

● Ajax is achttien competitiewedstrijden ongeslagen (W14, G4). De laatste ploeg die Ajax versloeg was uitgerekend Vitesse (2 november 2013, 0-1).

● Wint Ajax bij Vitesse en laat Feyenoord thuis tegen RKC punten liggen, dan zijn de Amsterdammers zondag voor de vierde keer op rij  landskampioen.

● Sinds 2000 verloor Ajax zes keer bij Vitesse, de Amsterdammers verloren alleen bij FC Utrecht (negen keer) en bij PSV (zeven keer) vaker.

● Vitesse heeft drie duels op rij niet gewonnen in de Eredivisie (PSV 1-2, FC Groningen 3-1 en SC Heerenveen 2-2).

● Ajax kreeg in de afgelopen elf uitwedstrijden in de competitie nooit meer dan één treffer tegen (6 tegentreffers in totaal).

● Opvallend: Ajax won sinds 2010 in de beslissende maanden van de competitie (maart, april en mei) liefst veertig van de 44 duels in die periode (G3, V1). De ploeg verloor alleen van ADO Den Haag in maart 2011 met 3-2.

● In drie van de laatste vijf Eredivisienederlagen die Ajax leed was Vitesse de tegenstander.

● Voor de winterstop kwamen 29 doelpunten of assists van Vitesse van een Chelsea-huurling; na de winterstop is dit nog maar negen.

● Ajax hield in de helft van zijn duels zijn doel schoon (vijftien clean sheets). Het clubrecord (twintig clean sheets) uit 2009/10 gaat de ploeg dit seizoen in elk  geval niet evenaren.

● Tegenstander Vitesse noteerde zeven clean sheets (23,3 procent van de duel de nul).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.