Ajax bij kampioenschap gehuldigd in het Arenapark

Reacties

Ajax zal bij het behalen van het kampioenschap worden gehuldigd in het Arenapark. Mochten de Amsterdammers zondag 6 of 13 april hun titel officieel prolongeren, dan heeft de huldiging plaats op die laatste datum. Als het kampioenschap op 27 april een feit is, dan is de huldiging diezelfde dag.

Ajax bij kampioenschap gehuldigd in het Arenapark

De gemeente Amsterdam laat weten dat er net als voorgaande jaren is gekozen voor het Arenapark, omdat die locatie genoeg ruimte biedt aan supporters. Ajax kan komende zondag zijn vierde titel op rij in de wacht slepen. In dat geval moet de ploeg van trainer Frank de Boer winnen bij Vitesse, terwijl Feyenoord in De Kuip punten moet verspelen tegen RKC Waalwijk.

Mocht dat niet geval zijn, dan krijgt Ajax een week later een herkansing in eigen huis tegen ADO Den Haag. Volgens de gemeente kent de eerstvolgende speelronde te veel onzekerheden om een huldiging voor te bereiden. Daarom is besloten de festiviteiten, als Ajax dan al de titel pakt, een week uit te stellen.

Indien Ajax in april geen landskampioen wordt, zal burgemeester Eberhard van der Laan later overleg voeren over een eventuele huldiging in mei.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.