Cillessen over plan van De Boer: 'Ik keep kampioensduel'

Reacties

Jasper Cillessen is niet van plan zomaar plaats te maken zodat Kenneth Vermeer in de laatste competitieduels ritme op kan doen. Ajax-trainer Frank de Boer opperde dat idee donderdag om Vermeer en Cillessen mogelijk allebei naar het WK te kunnen laten gaan.

Cillessen over plan van De Boer: 'Ik keep kampioensduel'

Vermeer is door bondscoach Louis van Gaal al eens beschreven als zijn meest ideale doelman, maar door zijn reserverol in Amsterdam verdween hij min of meer uit beeld. Cillessen is momenteel ook in het Nederlands elftal eerste keus, maar nu een kampioenschap lonkt, overweegt De Boer om Vermeer – die wel de bekerfinale tegen PEC Zwolle zal spelen – nog enkele optredens te gunnen.

'Ik heb hier lang zat op de bank gezeten en ik wil gewoon alles spelen', is Cillessen in gesprek met Spits  duidelijk over het idee. 'Maar het is ook niet zo dat ik tegen de trainer ga zeggen dat ik niet op de bank ga zitten, omdat ik het belachelijk vind dat Kenneth keept. Als de trainer mij gewoon duidelijk uitlegt waarom ik niet speel, begrijp ik het. Maar ik wil ook naar het WK! We willen kampioen worden en dat doe je met de sterkste elf. Dus uiteraard ga ik ervan uit dat ik de kampioenswedstrijd speel.'

'Voor Oranje spelen op een WK is het hoogst haalbare in mijn beleving', gaat de doelman van de Amsterdammers verder. 'Of het nadelig is voor mijn ritme als Kenneth opeens speelt? Dat kunnen we pas achteraf zeggen. Natuurlijk zou het fantastisch zijn als we twee keepers van Ajax op het WK hebben. Nee, ik maak me geen zorgen, ik weet wat ik kan. We moeten eerst maar eens zien of ik meega en of Kenneth überhaupt meegaat. Als ik samen met Kenneth naar Brazilië afreis, dan ga ik daar ook met hem de strijd aan om beter te zijn.'

Ajax kan zondag al kampioen worden. Dan moet er wel gewonnen worden bij Vitesse en moet Feyenoord punten verliezen in eigen huis tegen RKC. Als dat niet gebeurt krijgt Ajax een week later, in eigen huis tegen ADO Den Haag, de kans de kampioensschaal in de wacht te slepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.