De Boer wil Vermeer helpen: 'Twee keepers op WK geweldig'

Reacties

Frank de Boer overweegt met het oog op het WK een keeperswissel door te voeren bij Ajax. 'Ik zou het geweldig vinden als twee van onze keepers mee naar Brazilië gaan', aldus de trainer.

De Boer wil Vermeer helpen: 'Twee keepers op WK geweldig'

Jasper Cillessen is bij Ajax eerste doelman en maakt bij Oranje ook regelmatig speelminuten, maar bondscoach Louis van Gaal liet zich al een paar keer ontvallen vooral gecharmeerd te zijn van Kenneth Vermeer, reservedoelman van de Amsterdammers.

De Boer wil Vermeer misschien een handje helpen. 'Ik denk erover na om Kenneth een paar duels te laten spelen', stelt hij. 'Tegen AZ (halve finale beker, 1-0 zege) heeft Kenneth zijn visitekaartje al afgegeven. Het is nu aan de bondscoach. Ik ben super blij met mijn beide doelmannen.' Vanwege zijn rol als reservedoelman wil Vermeer na dit seizoen uit Amsterdam vertrekken, liet hij via zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht doorschemeren.

Ajax kan zondag al kampioen worden als het wint van Vitesse en Feyenoord punten laat liggen tegen RKC Waalwijk. 'We willen zo snel mogelijk kampioen worden', aldus De Boer. Achter de inzetbaarheid van Niklas Moisander in Arnhem staat nog een vraagteken. Hij ontbrak tegen RKC en FC Twente vanwege een knieblessure.

Moisander
Het is nog de vraag of Moisander volgend seizoen nog voor Ajax speelt. Zijn contract loopt namelijk nog maar een jaar door. 'Als Niklas naar een andere club wil, is dit misschien het moment. Dat begrijpen we', stelt De Boer, die zich niet veel zorgen maakt over de opvolging van de Fin. 'Stefano Denswil heeft het in zich om minstens zo goed te worden als Moisander.'

De Boer weet nog niet of hij Christian Poulsen voor Ajax wil behouden. Zijn contract loopt na dit seizoen af. 'Hij is topfit, maar mag een jongere speler niet in de weg staan. Dat is de afweging.' De Boer verwacht niet dat de selectie van Ajax in de zomer een metamorfose zal ondergaan. 'Ik zoek eigenlijk alleen een buitenspeler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.