De Boer grapt: 'Ik ben veel verder dan Van Gaal'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft maar één missie: zo snel mogelijk kampioen worden. Aanstaande zondag gaat de koploper op bezoek bij Vitesse (14.30 uur), waar het vierde kampioenschap op rij binnengehengeld kan worden.

De Boer grapt: 'Ik ben veel verder dan Van Gaal'

'We moeten zorgen dat we drie punten halen in Arnhem; wat de rest doet is bijzaak', blikt De Boer vast vooruit op de clubwebsite. 'Ik denk dat ze het signaal willen afgeven dat ze een goed voetballende ploeg zijn. Want dat zijn ze en in zo'n wedstrijd als tegen Ajax kunnen ze altijd dat beetje extra geven. Zelf winnen is al lastig zat tegen Vitesse', meent De Boer dat de titel nog niet binnen is. Dat is bovendien alleen het geval als Ajax wint en Feyenoord averij oploopt in het thuisduel met RKC Waalwijk.

Vorig seizoen verloor Ajax in competitieverband slechts twee keer. Beide keren bleek Vitesse een maatje te groot. Zo waren de Arnhemmers in de Arena met 0-2 te sterk, door doelpunten van Wilfried Bony. In Arnhem kwam Ajax met 0-2 voor, maar ging Vitesse er wederom met de winst vandoor. In de tweede helft bogen Theo Janssen, Patrick van Aanholt en Renato Ibarra binnen een kwartier tijd de achterstand om in een 3-2 zege. Ook dit seizoen wist Vitesse op Amsterdamse bodem te winnen: 0-1.

Van Gaal
Met vier landstitels op rij zou De Boer de prestaties van grote trainers als Rinus Michels en Louis van Gaal overtreffen. 'Maar ik ben veel verder', zegt de ex-speler van Barcelona met een kwinkslag. 'Nee hoor, toen Louis de derde titel op rij haalde bij Ajax was hij veel verder dan ik. Ik gebruik nog steeds veel dingen die ik als speler onder hem heb geleerd.'

Ajax won woensdag met 2-0 op bezoek bij RKC Waalwijk, door doelpunten van Joël Veltman en Davy Klaassen. Het verschil met Feyenoord is acht punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.