Vijfde en zesde official bij halve finales KNVB-beker

Reacties

Bij de halve finales van de strijd om de KNVB-beker gaat de Nederlandse voetbalbond wederom experimenteren met de pilot Arbitrage 2.0. Tijdens de wedstrijden worden een vijfde en zesde official ingezet, die op de achterlijn als extra ogen voor de arbiter dienen.

Vijfde en zesde official bij halve finales KNVB-beker

Het is niet de eerste keer dat de KNVB dit uitprobeert. Eerder dit seizoen, in de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal (AZ – Ajax, 2-3), werd eveneens een beroep gedaan op een vijfde en zesde man. Ook doellijntechnologie, de zogenaamde HawkEye, wordt tijdens de wedstrijd toegepast.

Tijdens de finale om de KNVB-beker en de finales van de play-offs zal de bond wederom gebruik maken van de extra officials en doellijntechnologie. De KNVB verwacht dat het inzetten van de extra officials, met name in het strafschopgebied, zal leiden tot een toename van het aantal juiste beslissingen.

Danny Makkelie fluit woensdag 26 maart PEC Zwolle tegen NEC Nijmenegen (20.45 uur). De dag daarna fluit Pol van Boekel AZ tegen Ajax. Ook die wedstrijd begint om 20.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.