KNVB wacht met financiële categorie FC Twente

Reacties

De KNVB zal waarschijnlijk pas over een paar maanden bekend maken in welke financiële categorie FC Twente is ingedeeld. Op 7 februari publiceerde de bond hoe alle clubs ervoor stonden, met de mededeling dat over de club uit Enschede nog geen beslissing was genomen.

KNVB wacht met financiële categorie FC Twente

Die zou later volgen. Vijf weken later is er nog altijd niets bekend. Volgens de KNVB gebeurt dat waarschijnlijk pas bij de volgende indeling, over een paar maanden. 'We verwachten niet dat er een tussentijdse indeling komt', laat de bond weten in een schriftelijke reactie.

Naar verwachting wordt FC Twente weer meegenomen in de eerstvolgende publicatie van medio of eind mei. In het verleden tekenden Vitesse en AZ beroep aan tegen hun indeling, maar maakte de KNVB zijn besluit wél bekend.

Die vergelijking gaat niet op, aldus de bond. 'In dit geval is het zo dat de licentiecommissie hen nog niet heeft ingedeeld, omdat zij vanwege een specifiek en technisch aspect nog niet tot een beoordeling is gekomen over de categorie van FC Twente.' Dat was vorige maand ook al zo. 'De licentiecommissie komt enkele keren per jaar bij elkaar. Dat maakt de looptijd langer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.