Twente onderuit bij Go Ahead door fout Marsman

Reacties

FC Twente is voor het eerst in twintig jaar onderuit gegaan bij Go Ahead Eagles. De Tukkers konden zich niet herstellen van een misser van keeper Nick Marsman: 1-0.

Twente onderuit bij Go Ahead door fout Marsman

Voor Marsman en nieuwbakken international Quincy Promes was het uitduel met Go Ahead Eagles een terugkeer op het oude nest. Beide Twente-spelers speelden vorig seizoen nog voor Go Ahead. Voor Marsman liep zijn rentree in Deventer uit op een nachtmerrie. Nadat hij in de openingsfase nog knap redding had gebracht op een schot van de doorgebroken Jeffrey Rijsdijk, ging hij na een half uur gruwelijk in de fout. Marsman liet een allerminst onhoudbaar schot van Jarchinio Antonia (foto boven bejubeld door Erik Falkenburg) door zijn benen gaan.

Eerder had Twente zichzelf ook al in de voet geschoten door niet te profiteren van een fout van Jop van der Linden. De verdediger van Go Ahead leverde de bal in, maar Luc Castaignos faalde het buitenkansje te benutten. Oog in oog met keeper Stephan Andersen schoot de spits van Twente naast.

Jacht
Na de rust opende Twente de jacht op de gelijkmaker, maar de Tukkers hadden alle mogelijke moeite om gaten te vinden in de hechte defensie van Go Ahead. Slechts Dusan Tadic kon met zijn individuele acties soms wat forceren, maar tot een doelpunt leidde dat niet. Daarmee doorbrak Twente een reeks van 22 Eredivisieduels waarin het op rij tot scoren kwam. Go Ahead hield daarentegen voor het eerst in negentien competitiewedstrijden weer de nul.

Go Ahead wachtte al zeven duels (thuis en uit) op een zege op Twente. De ploeg uit Deventer won op 21 maart 1993 (2-1) voor het laatst van de Tukkers. Door de overwinning maakt Go Ahead bovendien een gigantische sprong op de ranglijst van de vijftiende naar de elfde positie. Twente blijft derde staan, maar ziet Feyenoord (een punt achterstand) en PSV (twee punten achter) naderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.