FC Twente ondanks hoge productie slordig met kansen

Reacties

● Go Ahead wacht uit én thuis al zeven duels op rij op een zege tegen FC Twente. De ploeg won voor het laatst op 21 maart 1993 van de Tukkers (2-1, met de winnende goal van Marthijn Pothoven).

FC Twente ondanks hoge productie slordig met kansen

● Go Ahead verloor voor het eerst dit seizoen drie duels op rij in de Eredivisie (FC Groningen 1-0,  ADO 3-2 en PSV 2-3).

● FC Twente is al drie uitduels op rij zonder winst in de Eredivisie (PSV 3-2, FC Groningen 1-1 en FC Utrecht 1-1). Toch verzamelde de ploeg in dertien uitduels 22 punten, alleen Ajax doet het uit beter met 23 punten.

● FC Twente is vier duels op rij ongeslagen maar de Tukkers noteerden drie remises in die reeks. De ploeg speelde reeds tien keer gelijk in de Eredivisie, samen met NEC en PEC Zwolle het vaakst in de competitie.

● Overigens is FC Twente de laatste club geweest die achttien keer gelijkspeelde in één seizoen (1988/89, Eredivisierecord).

● Go Ahead Eagles heeft moeite de nul achterin te houden. In de laatste negentien competitiewedstrijden incasseerden de Deventenaren telkens minimaal één doelpunt.

● De Deventenaren noteerden slechts één clean sheet dit seizoen, dat gebeurde op 20 september 2013 tegen SC Cambuur (0-0).

● FC Twente is de meest scorende ploeg van de Eredivisie met 57 goals. Toch springt de ploeg slordig met de kansen om, FC Twente staat dertiende in het efficiency-klassement van VI met 57 doelpunten op 425 doelpogingen wat een rendement geeft van 13,41 procent.

● Go Ahead incasseerde 55 treffers, alleen NEC heeft meer tegentreffers in de Eredivisie (64). De ploeg staat in het efficiency-verdedigingsklassement op een zestiende plek met 55 treffers op 311 doelpogingen van de tegenstander, wat een percentage geeft van 17,68 procent.

● De meest waardevolle speler van FC Twente is Dusan Tadic met elf goals en elf assists, bij Go Ahead is Jarchinio Antonia het meest waardevol met zes goals en vijf assists.

● FC Twente scoorde reeds 22 duels op rij in de Eredivisie, dit is momenteel de langst lopende reeks van alle ploegen.

● Go Ahead Eagles presteert zwak in 2014, de ploeg van trainer Foeke Booy pakte slechts vijf punten (W1, G2, V5). Alleen hekkensluiter Roda JC  presteert slechter met vier punten.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.