VI Opinie: Van Basten heeft gelijk over te zware straf

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over een van de spelregels.

VI Opinie: Van Basten heeft gelijk over te zware straf

Marco van Basten barstte zondagmiddag tijdens het uitduel met Feyenoord in woede uit nadat scheidsrechter Pieter Vink een overtreding van Christian Kum op Ruben Schaken bestrafte met een strafschop én een rode kaart. Een veel te zware straf volgens de trainer van SC Heerenveen.

Vink begreep de woede van Van Basten volledig. 'Want het is een dubbele straf voor een lichte overtreding', reageerde de scheidsrechter. 'Het is een regel die ik moet hanteren, maar het is een nare regel. De IFAB, de organisatie die over deze regels gaat, heeft vorige week weer in al haar wijsheid besloten dat deze regel moet blijven. Daar heb ik het mee te doen.'

De regels niet toepassen is volgens Vink geen optie. 'Dat kan ik niet doen. Dan kan ik ook zomaar beslissen om geen corner te geven, als het eigenlijk wel een corner is.'

Een lastige situatie dus, maar moet de KNVB zomaar accepteren dat deze regel gehandhaafd blijft? Niet alleen in Nederland stuit deze op veel verzet. Misschien moet de voetbalbond - samen met Van Basten - opnieuw aankloppen bij de IFAB met het verzoek de straf voor een dergelijke overtreding te verminderen? Log in met jouw VI Account en geef je mening.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.