Vormer en Immers bezorgen Feyenoord zege op Heerenveen

Reacties

Feyenoord is door een overwinning op SC Heerenveen de gedeelde nummers twee, Vitesse en FC Twente, tot op een punt genaderd. Ruud Vormer en Lex Immers hielpen Feyenoord in De Kuip aan een 2-0 zege, waardoor de Rotterdammers PSV weer passeren op de ranglijst.

Vormer en Immers bezorgen Feyenoord zege op Heerenveen

Feyenoord-coach Ronald Koeman had zijn elftal opnieuw redelijk door elkaar geschud. Bruno Martins Indi en Tonny Vilhena moesten het met een reserveplek doen, terwijl Jean-Paul Boëtius in de basis terugkeerde. Bovendien stapte Koeman af van het 3-5-2-systeem waar in Groningen nog mee was gewonnen (0-2). Vormer was nu een van de middenvelders.

Op scherp gezet door Koeman kwam de basiself van Feyenoord agressief uit de startblokken. Tot grote kansen leidde dat in de beginfase niet. Stefan de Vrij was toen het rustsignaal naderde met een kopbal dicht bij het openingsdoelpunt, maar doelman Kristoffer Nordfeldt had een antwoord op zijn inzet. De rebound was niet besteed aan Joris Mathijsen.

Waar Nordfeldt voor rust niet werd gepasseerd, lukte dat kort na rust wel. Vormer draaide zijn vrije trap fraai zeer fraai in de bovenhoek, hetgeen ook op de tribune bij de geschorste Graziano Pellè tot een vreugde-uitbarsting leidde. Immers deelde daarna de nekslag uit na terugleggen van Jean-Paul Boëtius. Zijn inzet verdween onder Nordfeldt door in het doel. Even daarvoor had Vormer zijn kunststukje van bij de eerste Rotterdamse treffer bijna herhaald.

Hoewel Heerenveen in het vervolg wel meer van zich afbeet, tot de achterstand loerden de Friezen vooral op de counter, kwam de aansluitingstreffer er niet meer. Feyenoord miste nog wel een ideale mogelijkheid. Invaller Vilhena faalde bij een penalty, die werd gegeven na een overtreding van Christian Kum op Ruben Schaken. Kum moest daarbij, tot woede van Heerenveen-coach Marco van Basten, met rood vertrekken. Behalve een penalty en een rode kaart zal de verdediger ook nog worden geschorst. Mede door de misser bleef het bij 2-0.

Koeman zal vooral tevreden zijn dat zijn ploeg voor de tweede keer op rij geen doelpunt incasseerde. Door de overwinning doet Feyenoord nog volop mee in de strijd om de tweede plaats én daarmee Champions League-voetbal. Heerenveen staat zesde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.