Van Basten: 'Pellè completer dan Finnbogason'

Reacties

Marco van Basten is blij dat Graziano Pellè komende zondag door zijn schorsing ontbreekt als Feyenoord en SC Heerenveen elkaar om 14.30 uur treffen in De Kuip. Desondanks verwacht de coach een zware te kluif te hebben aan de ploeg van trainer Ronald Koeman, te meer omdat nog altijd onduidelijk is hoe Feyenoord zal spelen.

Van Basten: 'Pellè completer dan Finnbogason'

Dat Pellè zondag ontbreekt ziet Van Basten als een onmiskenbaar voordeel. Volgens de voormalige topspits is de Italiaan de beste spits die in de Eredivisie rondloopt en dus ook beter dan Alfred Finnbogason, sinds kort Eredivisie-topscorer aller tijden van Heerenveen. 'Alfred heeft absoluut zijn kwaliteiten als afmaker, maar Pellè kan ook fungeren als aanspeelpunt. Hij is fysiek sterk en meer een allrounder dan Alfred', aldus Van Basten op de clubwebsite.

Feyenoord blijft desondanks een geduchte tegenstander, ook omdat onduidelijk is of de Rotterdammers aantreden in een 4-3-3-systeem of een 5-3-2-formatie. Koeman liet vrijdag in het midden wat de tactiek tegen Heerenveen wordt. Van Basten verwacht daarom, ondanks het ontbreken van de geschorste Pellè, een moeilijke wedstrijd. 'Omdat het niet in te schatten is hoe ze gaan spelen', aldus de oud-international.

Legioen
En dan is daar nog de drang van Feyenoord om het seizoen goed af te sluiten. Volgens Van Basten luistert het daarom heel nauw hoe zijn ploeg de wedstrijd in gaat. 'Feyenoord heeft de tweede plek nog niet opgegeven en is verplicht te winnen. We mogen niet slap beginnen, maar moeten ook niet te snel naar voren lopen. Feyenoord mag niet in zijn spel komen, want als Het Legioen erachter gaat staan, dan krijgt de ploeg extra kracht en wordt het heel moeilijk.'

Bij een verkeerde speelwijze dreigt dus een nederlaag in De Kuip, maar Van Basten ziet dat niet als een directe bedreiging. 'We hebben een redelijke marge met de ploegen onder ons. Bij verlies breekt er niet gelijk paniek uit.' Gezien de huidige zesde plaats en een voorsprong van negen punten op PEC Zwolle is daar ook geen directe reden voor.

Heerenveen heeft met uitwedstrijden tegen Feyenoord en PSV en een thuiswedstrijd tegen Vitesse een loodzwaar programma voor de boeg. Na twee opeenvolgende zeges tegen PEC Zwolle (3-0) en Heracles Almelo (2-1) blijft Van Basten echter optimistisch. Hij ziet de komende maand ook als een meetmoment. 'Bij sommige spelers leeft namelijk het idee dat er nog wel wat meer te halen valt. Tegen Feyenoord, Vitesse en PSV moet daarom blijken waar we staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.