VI Opinie: Messi moet zo snel mogelijk weg bij Barcelona

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over de situatie van Lionel Messi.

VI Opinie: Messi moet zo snel mogelijk weg bij Barcelona

Lionel Messi, Barcelona en trainer Luis Enrique. Het waren de hoofdingrediënten voor een paar zeer turbulente dagen in de Spaanse, Catalaanse en wereldwijde sportpers. De nog altijd pas 27-jarige vedette van de ploeg heeft zijn onvrede laten blijken. Hij is al langer niet gecharmeerd van de positie als rechtsbuiten die hij geregeld, weliswaar in een geheel vrije rol, moet bekleden en zou nu helemaal zijn afgeknapt op de coach. Maar waar gaat dat toe leiden? Moet Barça inderdaad gaan kiezen tussen trainer en vedette? En voor wie moet de club dan gaan?

Even wat feitjes op een rij:
-Messi heeft een contract tot medio 2018;
-Messi verdient een slordige twintig miljoen euro per jaar;
-Messi heeft een gelimiteerde afkoopsom van 250 miljoen in zijn verbintenis staan.

Chelsea, Paris Saint-Germain en Manchester City; allemaal namen van rijke clubs die hemel en aarde zouden willen bewegen om Messi te verleiden, al zullen ze dan menig U-bocht moeten nemen om de Financial Fair Play-regelgeving te omzeilen. Waar zie jij de Argentijn graag voetballen? Zou een hereniging met Bayern München-coach Pep Guardiola, de man onder wie hij uitgroeide tot wereldtopper bij Barcelona, niet een mooi scenario zijn?

En zou Messi elders inderdaad nóg een volgende stap in zijn loopbaan kunnen zetten, nadat hij in clubverband alleen nog maar voor Barcelona geëxcelleerd heeft? Ben je het eens met bovenstaande stelling of met Henk ten Cate, voormalig assistent van Frank Rijkaard in Camp Nou, die in De Telegraaf zegt: 'Lionel zit heel lang bij FC Barcelona en heeft een nieuwe uitdaging nodig. Nu levert Messi nog veel geld op, maar hij wordt alleen maar minder waard. Wat ik heb begrepen, dateren de problemen al van twee jaar geleden en speelt Messi er nu alleen nog omdat hij dat op het sterfbed van zijn oud-trainer Tita Vilanova heeft beloofd.'

En wat te denken van de club? Moet Barcelona zich de wet laten voorschrijven door zijn allerbeste voetballer? Is Messi groter dan de club? Hoe kwalijk is zijn gedrag? Is een transfer ook voor de Catalaanse grootmacht misschien wel het beste? Of loopt alles met een sisser, contractverlenging en een nog lang gelukkige en scorende Messi af?

Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.