Hoogste tijd voor Messi om te praten: met zijn voeten

Reacties

Na enkele turbulente dagen maakt Barcelona zich op voor het bekerduel met Elche van donderdagavond (aftrap 22.00 uur). Het bezoek van de hekkensluiter in de competitie is voor de Catalanen de eerste van vier wedstrijden in elf dagen tijd.

Hoogste tijd voor Messi om te praten: met zijn voeten

Het duel met Elche in Camp Nou biedt Barcelona de gelegenheid eindelijk weer het vizier op het voetbal te kunnen richten. Na dagen van negatieve publiciteit, waarin vooral de slechte relatie tussen sterspeler Lionel Messi en trainer Luis Enrique domineerde, vormt het bekertreffen op sportief vlak het begin van een pittige maand voor de Catalanen.

Na donderdagavond speelt Barcelona zondag op eigen veld de kraker in La Liga tegen Atlético Madrid, de nummer drie van de ranglijst met evenveel punten als de Catalanen (38 uit zeventien duels). Vervolgens staan er in de competitie deze maand nog uitduels met Deportivo La Coruña en opnieuw Elche op het menu.

Als Barcelona het tweeluik met Elche in de achtste finale van de strijd om de Copa del Rey succesvol doorkomt, lonkt nog deze maand in de kwartfinale een dubbele ontmoeting met Atlético Madrid of Real Madrid. Atlético heeft na de 2-0 zege in de heenwedstrijd tegen Real van woensdagavond de beste papieren om zich bij de beste acht te voegen.

Messi samen met Jordi Alba tijdens de competitiewedstrijd van Barcelona tegen Elche (3-0) eerder dit seizoen, waarin hij twee keer scoorde.
Messi samen met Jordi Alba tijdens de competitiewedstrijd van Barcelona tegen Elche (3-0) eerder dit seizoen, waarin hij twee keer scoorde.

Messi, zoals op deze site eerder gemeld een van de hoofdrolspelers in de ontstane crisissituatie bij Barcelona, krijgt tegen Elche de kans zijn voeten te laten spreken. Na zijn mislukte invalbeurt tegen Real Sociedad van afgelopen zondag (1-0 nederlaag) is de verwachting dat De Vlo donderdag gewoon weer in de basis begint.

De toonaangevende Spaanse media zijn ervan overtuigd dat er in de interne machtstrijd tussen Messi en Luis Enrique geen compromissen mogelijk zijn. Het is simpelweg de speler eruit of de trainer eruit. Dat gegeven kan de komende wedstrijden voor een bizarre situatie zorgen.

De Argentijn was in zijn laatste vier thuisduels goed voor negen treffers. Als hij zich de komende week sportief van zijn beste kant laat zien en Barcelona daarmee aan aansprekende resultaten helpt, zal hij automatisch ook de druk op Luis Enrique verminderen. Met een minder dominante rol is Messi daarentegen in staat schade toe te brengen aan de positie van Enrique, maar ondermijnt hij ongewenst ook meteen de ambities van zijn ploeg.

Hoewel het nauwelijks voorstelbaar is dat de Argentijn met een dergelijke instelling het veld zal betreden, maken al die ingrediënten de komende periode even interessant als cruciaal voor Barcelona. Zeker met het sluiten van de transfermarkt op maandag 2 februari in het vooruitzicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.