Barcelona mijdt FIFA-gala vanwege transferverbod

Reacties

Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu heeft woensdag tijdens zijn persconferentie over de onrust bij de club ook gemeld dat de Catalaanse grootmacht tot nader order alle banden zal doorsnijden met de FIFA. Op het gala van de wereldvoetbalbond zal maandag geen Barça-delegatie aanwezig zijn. Aanleiding is het transferverbod van de FIFA.

Barcelona mijdt FIFA-gala vanwege transferverbod

Lionel Messi kan op 12 januari voor de vijfde keer worden verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar, maar Bartomeu zal in ieder geval niet aanwezig zijn. Of Messi bij de uitreiking van de FIFA Ballon d'Or (waarvoor ook Cristiano Ronaldo en Manuel Neuer in de race zijn) al dan niet acte de présence geeft, moet nog blijken. Barcelona is nog steeds not amused door de straf die het kreeg voor het aantrekken van jeugdspelers op te jonge leeftijd.

Bartomeu stelde dat hij het Catalaanse ongenoegen middels een pittige brief duidelijk zal maken aan FIFA-preses Sepp Blatter. De 51-jarige preses voegde daaraan toe dat Barcelona het beleid aangaande het inlijven van jonge talenten inmiddels heeft aangepast. Bartomeu doelt daarmee op het vertrek van de beleidsbepalers Albert Puig en Guillermo Amor van afgelopen zomer uit de jeugdopleiding.

Blatter kan een brief verwachten van Bartomeu, omdat de voorzitter van de Blaugranas vreest dat de Barça-case meer clubs zal treffen. 'Ik verwacht dat dit een thema zal worden in het mondiale voetbal, zoals jaren geleden ook het geval was met het Bosman-arrest.' Bartomeu heeft zich nog niet neergelegd bij een nederlaag. 'Deze zaak zal nog lang voortduren, we geven niet op.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.