CAS verwerpt beroep Barcelona tegen transferverbod

Reacties

Het Internationale Sportgerechtshof (CAS) heeft het door de FIFA opgelegde transferverbod van Barcelona gehandhaafd. De Catalaanse grootmacht had daartegen beroep aangetekend, maar het oordeel van het CAS was onverbiddelijk: Barça mag in het gehele kalenderjaar 2015 geen spelers aantrekken.

CAS verwerpt beroep Barcelona tegen transferverbod

Barcelona was eerder deze maand afgereisd naar Lausanne in een poging het verbod dan op zijn minst in te perken tot één transferperiode. Op 5 december probeerde de directie van de Blaugranas tijdens een speciale hoorzitting van het CAS om het beroep toe te lichten met getuigenissen van enkele jeugdspelers. De FIFA legde Barça de straf op wegens het op te jonge leeftijd aantrekken van die buitenlandse talenten.

Doordat ook het CAS de straf handhaafde kan Barcelona zowel deze winter als komende zomer geen enkele speler aantrekken. Afgelopen zomer bereidden de Blaugranas zich al enigszins voor op het naderende onheil, door voor 157 miljoen euro aan spelers aan te trekken. Ruim de helft van dat bedrag was gereserveerd voor Luis Suarez, die overkwam van Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.