Barça vervroegt verkiezingen om druk weg te nemen

Reacties

Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu heeft woensdag tijdens een persconferentie aangekondigd dat er aan het einde van dit seizoen vervroegde presidentsverkiezingen komen. Aanvankelijk zou er pas in 2016 een wisseling van de wacht plaatsvinden, maar Bartomeu vindt dat het na deze jaargang al tijd is voor verkiezingen om de rust binnen de club te laten terugkeren.

Barça vervroegt verkiezingen om druk weg te nemen

Bartomeu heeft het besluit om een jaar eerder dan gepland een nieuwe voorzitter te kiezen in overleg met zijn directie genomen, omdat de spanning rond de club tot buitenproportionele hoogtes is opgelopen. De afgelopen dagen kwam het tot een kookpunt, toen Andoni Zubizarreta moest vertrekken als technisch directeur en er tegelijkertijd allerlei berichten naar buiten sijpelden over onvrede tussen Lionel Messi en trainer Luis Enrique. Bovendien wacht Barça al anderhalf jaar op een prijs.

Het besluit om het contract van Zubizarreta te ontbinden heeft Bartomeu genomen wegens een gebrek aan vertrouwen. 'Als dat er niet volledig is, is het beter om te veranderen. Zubizarreta heeft dingen goed gedaan en dingen minder goed, maar soms komt er gewoon een einde aan een periode', aldus Bartomeu, die verder meldde dat het transferverbod van de FIFA níét de aanleiding was, zoals werd gesuggereerd. De komende dagen zal de club een nieuwe td met 'Barça-DNA' presenteren.

Over de vermeende spanningen tussen Messi en Luis Enrique wilde Bartomeu weinig kwijt. 'De kleedkamer is heilig. Ik heb met beiden gesproken. Er is weinig aan de hand. Messi heeft een contract tot medio 2018 en is tevreden. De positie van Luis Enrique staat niet onder druk. Hij moet zich gewoon focussen op zijn werk: wedstrijden spelen en winnen. Maar alle stress heeft zijn effect op het team. Daarom houden we na dit seizoen verkiezingen.'

Overigens zal Bartomeu ook deelnemen aan de strijd om het pluche van Camp Nou. Sinds januari vorig jaar nam de 51-jarige Catalaan als vice-preses de honneurs waar voor Sandro Rosell, die vanwege alle perikelen rond de miljoenentransfer van Neymar genoodzaakt was af te treden. Bartomeu zal zich komende zomer zelf ook verkiesbaar stellen, net als oud-voorzitterJoan Laporta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.