Crisisberaad bij Barcelona in aanloop naar bekerduel

Reacties

Barcelona werkt in gespannen sfeer toe naar de bekerwedstrijd tegen Elche van donderdagavond. De Catalaanse club probeert in allerijl de verstoorde relatie tussen Lionel Messi en trainer Luis Enrique te repareren.

Crisisberaad bij Barcelona in aanloop naar bekerduel

De spelers van Barcelona hervatten woensdag de training nadat ze dinsdag van een vrije dag genoten. Maar behalve gevoetbald zal er op en naast het veld ook veel gepraat worden. Sinds de 1-0 nederlaag bij Real Sociedad van zondag, het ontslag van technisch directeur Andoni Zubizarreta, het opstappen van diens assistent Carles Puyol en de publieke onvrede van Lionel Messi verkeert de club in zwaar weer.

Woensdag staan er diverse gesprekken op de planning om vooral de verstoorde relatie tussen sterspeler Messi en trainer Luis Enrique te repareren. Volgens de Catalaanse sportkrant Sport hebben de selectiespelers Xavi, Iniesta en Busquets hun coach er dinsdag van kunnen weerhouden Messi een hoge geldboete op te leggen.

Enrique wilde de Argentijnse aanvaller aanvankelijk bestraffen voor zijn afwezigheid tijdens de openbare training van maandag, maar werd door de drie routiniers van Barcelona op het laatste moment op andere gedachten gebracht. Ze wilden de situatie tussen Messi en Enrique niet laten exploderen.

Volgens de clubleiding moest Messi de training maandag laten schieten vanwege maagklachten, maar in Spanje neemt niemand die verklaring serieus. Het is een publiek geheim dat De Vlo ontevreden is over de gang van zaken bij de club en niet achter de tactische keuzes van zijn trainer staat.

Behalve gesprekken tussen Messi en Enrique zal ook voorzitter Josep Maria Bartomeu vandaag met de geplaagde trainer praten. De preses zal verder tijdens een persconferentie meer opening van zaken geven rond het vertrek van Zubizarreta en Puyol. Overigens verschijnt ook Luis Enrique woensdagmiddag voor de microfoon. Veel vragen over de heenwedstrijd tegen Elche in het bekertoernooi hoeft hij niet te verwachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.