Ook Puyol laat burelen Barcelona achter zich

Reacties

In navolging van technisch directeur Andoni Zubizarreta vertrekt ook zijn assistent Carles Puyol bij Barcelona. De voormalige verdediger houdt het na drieënhalve maand in deze functie alweer voor gezien, maar sluit niet uit ooit nog terug te keren.

Ook Puyol laat burelen Barcelona achter zich

Het nieuws komt vlak nadat Barça naar buiten bracht dat het nog anderhalf jaar doorlopende contract van Zubizarreta werd ontbonden. De oud-doelman wordt naar verluidt verantwoordelijk gehouden voor het transferverbod dat de FIFA de Catalaanse grootmacht oplegde wegens het aantrekken van te jonge spelers.

Puyol rept met geen woord over die ontwikkelingen. De 36-jarige oud-aanvoerder, die na afgelopen seizoen een punt zette achter zijn profcarrière, bedankt Barcelona slechts voor de mogelijkheid om de club eens van de andere kant te bekijken. 'Ik heb erg veel geleerd. Nu wil ik ervaringen op doen vanuit een ander perspectief en andere plaatsen. Ik wil in persoonlijk en professioneel opzicht groeien, zodat ik in de toekomst hopelijk weer thuis kan komen.'

Daarmee is het wel uitgesloten dat Puyol per direct aantreedt als opvolger van Zubizarreta. Met welke oplossing de club nu komt is niet duidelijk, al lijkt het opvullen van de functie van technisch directeur geen al te grote haast te hebben. Barcelona mag door het transverbod pas in 2016 weer spelers aantrekken. Woensdagavond komt het clubbestuur bijeen om te vergaderen over de kwestie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.