Puyol blijft bij Barça als assistent Zubizarreta

Reacties

Carles Puyol blijft in dienst van Barcelona. De 36-jarige verdediger, die zijn op 1 juli aflopende contract niet verlengt, gaat aan de slag als assistent van technisch directeur Andoni Zubizarreta. Daarmee komt er definitief een einde aan een imposante carrière.

Puyol blijft bij Barça als assistent Zubizarreta

Puyol debuteerde in 1999 in de hoofdmacht van de Catalanen onder toenmalig trainer Louis van Gaal. In de vijftien tussenliggende jaren groeide Puyol uit tot een van de boegbeelden van het moderne Barcelona, dat met Tarzan in de achterhoede zes keer kampioen van Spanje werd, twee keer de Copa del Rey veroverde, drie keer de Champions League won en twee keer zegevierde in zowel de strijd om de Europese Super Cup als op het WK voor clubs.

Ook met Spanje viel Puyol op het EK 2008 en het WK 2010 in de prijzen. Anderhalf jaar geleden diende de terugval van de honderdvoudige international zich echter al min of meer aan, toen Puyol - doorgaans het toonbeeld van onverzettelijkheid - de Spaanse eindzege op het EK 2012 van een afstand moest bekijken door de knieblessure die hem sindsdien parten bleef spelen.

Dat hij nu verbonden blijft aan de club die hij als speler vijftien jaar diende doet Puyol goed. 'Ik wil Barcelona bedanken dat ik deze kans krijg. Ik zal ook in deze functie mijn uiterste best doen en vooral heel veel leren. Maar ik heb eerst vooral rust nodig om te revalideren van mijn knieblessure. Maar ik kijk echt uit naar het begin van een nieuw tijdperk.'

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.