Verblijf United-banneling Valdés in Luik zit er alweer op

Reacties

Victor Valdés vertrekt per direct bij Standard Luik. De huurperiode van de Spaanse keeper, die bij het Manchester United van Louis van Gaal niet meer welkom was, komt zo twee maanden eerder dan gepland ten einde.

Verblijf United-banneling Valdés in Luik zit er alweer op

'Aangezien we besloten hebben om onze jongeren meer speeltijd te geven in dit seizoensslot en Víctor om medische redenen ook niet geselecteerd kan worden, heeft hij besloten om zijn uitleenbeurt aan het einde van deze week stop te zetten', verklaart Standard Luik op de officiële website. De 34-jarige Valdés stond sinds zijn komst in januari acht keer onder de lat bij de Belgische topclub, waaronder in de gewonnen bekerfinale tegen Club Brugge (2-1).

Door een schouderblessure speelde de 21-voudig Spaans international de laatste weken nog maar weinig. In de laatste duels gaf trainer Yannick Ferrera de voorkeur aan de 22-jarige Guillaume Hubert boven de met zijn fitheid worstelende Valdés. Standard zit momenteel middenin de Belgische Play-off II, waarin KV Kortrijk zaterdag de tegenstander is.

Valdés heeft net als de Griekse middenvelder Ioannis Maniatis, besloten zijn huurperiode per onmiddellijke ingang te beëindigen, in plaats van te wachten tot 30 juni. De sluitpost zal zich daarom binnenkort weer moeten melden bij Manchester United. Daar was voor zijn vertrek naar Luik geen plek voor hem bij de eerste selectie van manager Louis van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.