Valdés maakt meteen indruk bij debuut voor Standard

Reacties

Víctor Valdés is tijdens zijn debuut voor Standard Luik meteen belangrijk geweest. De 34-jarige doelman voorkwam dat de Belgische topclub punten verspeelde in de uitwedstrijd tegen OH Leuven (0-2).

Valdés maakt meteen indruk bij debuut voor Standard

Valdés had tijdens zijn eerste competitieduel sinds 24 mei (Hull City - Manchester United, 0-0) vooral in de tweede helft genoeg te doen. De voormalige Barcelona-doelman liet op Den Dreef, dat met nog geen tienduizend toeschouwers in het niet valt bij het reusachtige Camp Nou - jarenlang zijn thuisbasis, zien het vak van keeper nog altijd te verstaan.

'Valdés heeft ons overeind gehouden met een aantal knappe reddingen', zei Standard-trainer Yannick Ferrera na afloop van de overwinning, die voorlopig niet meer dan de achtste plaats oplevert. Ook Leuven-coach Emilio Ferrera had lovende woorden over voor de man die volgens Louis van Gaal niet paste in de filosofie van United. 'De beste Standard-speler was Valdés.'

Zelf was de ploeggenoot van ex-Ajacied Eyong Enoh ook te spreken over zijn debuut. 'Ik ben blij met de eerste overwinning met Standard en dat ik weer heb gespeeld na acht maanden alleen te hebben gewerkt', zei de Spaanse sluitpost op Twitter. De vraag is hoelang België nog van hem kan genieten. Gezien het halfjarige contract dat Valdés onlangs tekende, lijkt zijn verblijf in Luik slechts van tijdelijke aard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.