Standard wint Croky Cup ten koste van bekerhouder Brugge

Reacties

Een week na het mislopen van Play-off I heeft Standard Luik het seizoen toch kleur gegeven door de Belgische beker te winnen. In de Croky Cup-finale versloeg het koploper en bekerhouder Club Brugge dankzij een late treffer van Ivan Santini: 1-2.

Standard wint Croky Cup ten koste van bekerhouder Brugge

Standard kent in de Belgische Eerste Klasse het slechtste seizoen in jaren door zich als nummer zeven niet voor de kampioenspoule te plaatsen. Tegen het elftal van trainer Michel Preud'homme waren Les Rouches vastberaden die flater goed te maken. Van een 7-1 afstraffing door Club zoals begin dit seizoen kwam het dan ook niet.

De lijstaanvoerder van België had met een prachtige vrije trap van Lior Refaelov aanvankelijk nog een antwoord op de Luikse dadendrang, die in de zeventiende minuut tot uiting was gekomen in de openingsgoal van Jean-Luc Dompé (foto). De twintigjarige Fransman schoof ijskoud raak na een één-twee met Ivan Santini. Vervolgens liet Dompé echter na de genadestoot toe te dienen.

Ruud Vormer steekt een duim in de lucht na de gelijkmaker van Lior Refaelov, maar bleef toch met lege handen achter in de Belgische bekerfinale.
Ruud Vormer steekt een duim in de lucht na de gelijkmaker van Lior Refaelov, maar bleef toch met lege handen achter in de Belgische bekerfinale.

Ondanks een rode kaart voor Abdoulaye Diaby hield Club daarom lang stand. Een verlenging leek in de maak, totdat Santini in de 88ste minuut de Brugse muur dan toch kraakte. De Kroatische spits klopte Club-doelman Ludovic Butelle in de lucht. Omdat de laatste weken verketterde Víctor Valdés zich nog op de voeten van Felipe Gedoz wierp, betekende dat de eerste bekerzege voor Standard sinds 2011.

De altijd onrustige grootmacht uit Wallonië plaatst zich daardoor rechtstreeks voor de Europa League, waarin het dit seizoen juist ontbrak. De in de basis gestarte Ruud Vormer en de geblesseerde Stefano Denswil hebben met de Belgische titelrace nog een tweede ijzer in het vuur met Club Brugge. Zaterdag 2 april beginnen de play-offs met een uitduel met KV Oostende voor de Belgische vice-kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.