Brugge als koploper play-offs in, Luik kind van de rekening

Reacties

Het Club Brugge van trainer Michel Preud'homme (foto) gaat als lijstaanvoerder van de Jupiler Pro League de kampioensplay-offs in. Standard Luik greep in de laatste reguliere speelronde net naast het ticket naar de Belgische titelstrijd.

Brugge als koploper play-offs in, Luik kind van de rekening

De koploper maakte op bezoek bij OH Leuven geen fout en won dankzij een doelpunt van Jelle Vossen met minimaal verschil: 0-1. Daarmee bezegelde Club Brugge - met Ruud Vormer als invaller nog negen minuten binnen de lijnen - het lot van de thuisploeg, die door de zege van hekkensluiter Westerlo rechtstreeks degradeerde.

De Bruggenaren worden in de play-offs vergezeld door regerend kampioen AA Gent, Anderlecht, KV Oostende, RC Genk en Zulte Waregem. Die laatste ploeg profiteerde van de nederlaag van Standard Luik. Die ploeg had aan een zege genoeg gehad om zich te verzekeren van een ticket naar de Play-off 1. Bij rust keken de Walen, die al na elf minuten met tien man kwamen te staan na een directe rode kaart voor Milos Kosanovic, echter al tegen een 3-0 achterstand aan tegen KV Mechelen.

Het duel eindigde uiteindelijk in een 4-0 winstpartij voor Mechelen en door de zorgeloze 3-0 zege van Zulte-Waregem bij laagvlieger Moeskroen-Péruwelz wipte Essevee over Standard Luik. Daardoor behoort Zulte tot de zes hoogst gerangschikte ploegen die elkaar in de play-offs tweemaal (uit en thuis) zullen bestrijden. Het puntentotaal van de topzes wordt vooraf gehalveerd.

Deelnemers kampioensplay-offs België
Club Punten na halvering
Club Brugge 32
AA Gent 30
Anderlecht 28
KV Oostende 25
RC Genk 24
Zulte Waregem 22
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.