Víctor Valdés persiflage van zichzelf in de Croky Cup

Reacties

Víctor Valdés heeft zowat elke denkbare prijs gewonnen als keeper van Barcelona en Spanje. Maar zijn status is zondag (16.00 uur) helemaal niets meer waard als hij moet aantreden in de Belgische bekerfinale. Hij zit in een horrorseizoen dat zijn eind niet kent.

Víctor Valdés persiflage van zichzelf in de Croky Cup

Europees kampioen, wereldkampioen, drievoudig Champions League-winnaar en zesvoudig Spaans kampioen Valdés blunderde vrolijk mee toen Standard Luik vorige week zondag met een beschamende 4-0 afdroop bij KV Mechelen. Zijn club miste hierdoor de play-offs om het kampioenschap en de Champions League-tickets, terwijl Valdés opzichtig ruzie maakte met de scheidsrechter en zijn eigen supporters.

Het leek anderhalve maand geleden nog iets onwaarschijnlijk dat iemand van het kaliber Valdés naar de Belgische competitie kwam, maar na een sterk debuut toonde hij de eerste trekken van iemand die te lang in een isolement had geleefd. 'Ik heb alleen maar gewerkt', zei hij over de laatste acht maanden onder manager Louis van Gaal, die hem volledig afzonderde van zijn voormalige teamgenoten bij Manchester United. Hij had zelfs niet eens een eigen kluisje meer op het trainingscomplex.

Waar Valdés de fans van Standard aanvankelijk met superlatieven bedankte voor hun geweldige steun, bereikte de relatie met de supporters vorige week een dieptepunt. Continu werd de naam van reservekeeper Guillaume Hubert gescandeerd. Die moest ondanks een behoorlijk seizoen zijn basisplaats plotseling afstaan aan Valdés, iets wat trainer Yannick Ferrera na alle rare capriolen van de Spanjaard nu door steeds meer betrokkenen wordt kwalijk genomen.

Toch lijken trainers makkelijk te vallen voor Valdés, want ook bondscoach Vicente del Bosque heeft hem op basis van zijn staat van dienst al bijna een plek in de voorselectie van Spanje beloofd voor het naderende EK: 'Hij ligt goed in de groep. Een selectie is dus zeker niet uitgesloten.' En ook Ferrera heeft al laten weten dat Valdés mag proberen om zondagavond het Club Brugge van Ruud Vormer en Stefano Denswil van de Belgische beker af te houden.

'Ook op je 34ste kun je nog leren', sprak de vergevingsgezinde Ferrera in aanloop naar de bekerfinale over de keeper, die zich ook in Luik al bij een groot deel van de achterban onmogelijk heeft gemaakt. Ploeggenoten bekenden bij zijn komst hem in hun team te nemen bij een spelletje FIFA, maar kunnen er in het echt zelfs in de Belgische competite amper wedstrijden mee winnen. Wellicht heeft hij meer succes in het toernooi om de beker, beter bekend als de Croky Cup.

Een hoofdprijs vernoemd naar een merk chips, waarmee je doorgaans op de bank zit om op televisie naar de echte sterren te kijken. De echte sterren, waar Valdés er niet zo lang geleden ook nog eentje van was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.