Van Wolfswinkel hoopt op scorend afscheid bij Sporting

Ricky van Wolfswinkel wil Lissabon met een goed gevoel verlaten. De aanvaller speelt zondag zijn laatste officiële wedstrijd in het shirt van Sporting Lissabon, alvorens hij de overstap maakt naar Norwich City.

Van Wolfswinkel hoopt op scorend afscheid bij Sporting

'Ik wil mijn periode bij Sporting afsluiten met een doelpunt', aldus Van Wolfswinkel in de Portugese sportkrant A Bola. De voormalige spits van Vitesse en FC Utrecht maakte in de zomer van 2011 de overstap naar Sporting Lissabon, waar hij in twee seizoenen geen prijs won.

'In mijn eerste seizoen haalden we de halve finales van de Europa League en bereikten we de Portugese bekerfinale', vertelt het jeugd-exponent van Vitesse. 'Mede daardoor waren de verwachtingen hoog voor dit jaar, maar die hebben wij niet waar kunnen maken.'

'Ik heb dit vanaf begin af aan gezien als een belangrijke stap in mijn loopbaan', legt de eenmalige international van Oranje uit. 'Ik heb hier heel veel geleerd en het is een ervaring die mij altijd bij zal blijven.'

Sporting, dat momenteel de zevende plaats in de competitie bezet, gaat zondag in de laatste speelronde op bezoek bij Beira-Mar. De aanvaller speelde in twee seizoenen 53 competitiewedstrijden, waarin hij 26 keer trefzeker was.

Na dit seizoen vertrekt Van Wolfswinkel naar Premier League-club Norwich City, waar hij een contract voor vier seizoenen tekende. De Canaries staan op dit moment op plaats twaalf. Norwich treft Manchester City in de laatste speelronde van de Engelse competitie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen