Sporting en Norwich beklinken transfer Van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn transfer naar de Engelse Premier League te pakken. In de zomer verruilt de spits Sporting Lissabon voor de huidige nummer twaalf van de Premier League: Norwich City, waar hij voor vier jaar een contract mee overeen kwam.

Sporting en Norwich beklinken transfer Van Wolfswinkel

Met de overgang is naar verluidt zo’n tien miljoen euro gemoeid. Overigens is er wel een ontbindende clausule in de verbintenis opgenomen mocht Norwich nog degraderen in Engeland.

Norwich-manager Chris Hughton is uitermate verheugd met de deal. 'Hij is de perfecte spits voor ons. Jong, ambitieus en hij heeft zich desondanks al bewezen als doelpuntenmaker. Hij is een talent dat zich bij ons verder wil ontwikkelen in Engeland. En hij kan ook nog heel veel beter. Ik kijk ernaar uit om vanaf 1 juli met hem te gaan werken.'

Afgelopen winter waagde Norwich ook al een poging om Van Wolfswinkel naar de Premier League te halen. Toen hield Sporting Van Wolfswinkel nog aan zijn tot 2016 lopende contract. Dat Sporting nu wel bereid was tot een deal heeft te maken met de openstaande schuld waar de club nog voor het begin van het nieuwe seizoen vanaf wil zijn.

Van Wolfswinkel kwam in 2011 over naar Lissabon, nadat hij in twee seizoenen voor FC Utrecht 22 competitietreffers had gemaakt. Bij Sporting ging hij in zijn eerste jaar door met scoren. Gerekend over alle competities trof hij exact 25 keer doel.

Door zijn toenmalige productiviteit werd hij al in verband gebracht met tal van Europese topclubs. Dit seizoen hapert de teller van de voormalige Vitesse-spits enigszins bij het in sportieve misère verkerende Sporting. Tot dusver kwam Van Wolfswinkel tot veertien goals in alle officiële wedstrijden voor de tobbende topclub, die momenteel tiende staat in de Portugese Primeira Liga.

De Portugese sportkrant A Bola liet donderdag al voormalig Benfica-aanvaller Pierre van Hooijdonk aan het woord over de toen al op handen zijnde transfer. 'Het wordt lastig om iemand van dezelfde kwaliteit te vinden, want we weten allemaal waar Van Wolfswinkel goed in is. Hij had zich in Portugal nog verder kunnen ontwikkelen, maar blijkbaar verkoopt de club hem liever.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen