'International' Van Wolfswinkel in beeld bij diverse clubs

Ricky van Wolfswinkel staat ondanks de tegenvallende prestaties van Sporting Portugal in de belangstelling van diverse Europese topclubs. Newcastle United zou de aanvaller op het oog hebben als opvolger van Demba Ba, terwijl AC Milan een spits zoekt na het vertrek van Pato.

'International' Van Wolfswinkel in beeld bij diverse clubs

Overigens trok Van Wolfswinkel eveneens de aandacht van bondscoach Louis van Gaal, want die maakte inmiddels bekend de spits te hebben opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Italië op 6 februari.

Zaakwaarnemer Louis Laros blijft kalm onder alle belangstelling en stelt 'geen druk op te voeren'. De belangenbehartiger stelt ook alle interesse door te sturen naar Sporting, omdat Van Wolfswinkel zelf niet bezig is met een vertrek uit Lissabon.

'We zijn niet bezig met een transfer, maar er zijn wel clubs die zich hebben gemeld', vertelt Laros aan Voetbal International. 'We hebben nog een contract voor 3,5 jaar, maar als de club akkoord is gaan we kijken. Ik speel namelijk alle interesse netjes door naar Sporting.'

'De bal ligt dus bij Sporting, maar de directie heeft ook aangegeven het contract van Ricky te willen openbreken en opwaarderen. Die gesprekken hebben door omstandigheden lang geduurd, maar de club wil het wel. Daarnaast is Ricky ook tevreden in Lissabon.'

Persoonlijk gaat het Van Wolfswinkel niet slecht af. Dit seizoen staat de voormalig aanvaller van FC Utrecht en Vitesse op elf doelpunten, waarvan vijf in de competitie. Daarnaast kreeg de aanvaller woensdag een uitnodiging voor het Nederlands elftal.

Met de ploeg gaat het echter minder voorspoedig. Sporting staat op de achtste plaats en scoorde in totaal pas veertien keer, waardoor Van Wolfswinkel meer dan éénderde van de doelpuntenproductie voor zijn rekening nam.

Desondanks maakt Laros zich geen zorgen over de ontwikkelingen van de Portugese topclub. 'Het is zo'n grote club, dat komt ongetwijfeld goed. Ze zijn nu aan het doorselecteren om ruimte en budget vrij te maken voor aankopen. Ricky is ook tevreden. Het is weliswaar een moeizaam seizoen, ook voor een spits, maar hij is zich daar wel bewust van.' (Joost Hofman)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen