Sporting in gesprek met Norwich over Van Wolfswinkel

Sporting Lissabon is met Norwich City in onderhandeling over de verkoop van Ricky van Wolfswinkel. Volgens Portugese media is er met de overgang een bedrag van tien miljoen euro gemoeid. Zelf maakt Sporting in het persbericht geen melding over details van de onderhandelingen.

Sporting in gesprek met Norwich over Van Wolfswinkel

Afgelopen winter waagde Norwich ook al een poging om Van Wolfswinkel naar de Premier League te halen. Toen hield Sporting Van Wolfswinkel nog aan zijn tot 2016 lopende contract. Dat Sporting nu wel bereid zou zijn tot een deal heeft volgens Portugese media te maken met de openstaande schuld waar de club nog voor het begin van het nieuwe seizoen vanaf wil zijn.

Van Wolfswinkel kwam in 2011 over naar Lissabon, nadat hij in twee seizoenen voor FC Utrecht 22 competitietreffers had gemaakt. Bij Sporting ging hij in zijn eerste jaar door met scoren. Gerekend over alle competities trof hij exact 25 keer doel.

Door zijn toenmalige productiviteit werd hij al in verband gebracht met tal van Europese topclubs. Dit seizoen hapert zijn teller enigszins bij het in sportieve misère verkerende Sporting. Tot dusver kwam Van Wolfswinkel tot veertien goals in alle officiële wedstrijden voor de tobbende topclub, die momenteel tiende staat in de Portugese Primeira Liga.

De Portugese sportkrant A Bola loopt al vooruit op het vertrek van Van Wolfswinkel naar Engeland en laat voormalig Benfica-aanvaller Pierre van Hooijdonk aan het woord. 'Het wordt lastig om iemand van dezelfde kwaliteit te vinden, want we weten allemaal waar Van Wolfswinkel goed in is. Hij had zich in Portugal nog verder kunnen ontwikkelen, maar blijkbaar verkoopt de club hem liever.'

Jorge Cadete, voormalig Sporting-aanvaller en Portugees international, stelt dat de mogelijke transfer onderdeel is van de politieke spelletjes bij Sporting, dat binnenkort een opvolger voor de huidige preses Godinho Lopes kiest. 'Dit is een beslissing waar Sporting spijt van gaat krijgen. Het is een slechte actie van de vertrekkende voorzitter. Het zal heel moeilijk worden een opvolger te vinden waarvan je weet dat-ie even goed is.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen