Concurrentie voor Van Wolfswinkel blijft uit bij Sporting

Sporting Lissabon moet het in de tweede seizoenshelft vooral doen met de doelgerichtheid van centrumaanvaller Ricky van Wolfswinkel. De pogingen meer spitsen te halen liepen op de laatste dag van de transferperiode op niets uit.

Concurrentie voor Van Wolfswinkel blijft uit bij Sporting

Van Wolfswinkel was zelf ook voortdurend onderwerp van gesprek. Onder meer Norwich City dacht aan de Nederlandse spits, maar vond de vraagprijs te hoog. Sporting vroeg dertien miljoen euro en wilde ook geen water bij de wijn doen.

Maar waar een transfer van Van Wolfswinkel uit bleef, daar bleef ook de beoogde komst van concurrentie achterwege. De pogingen van Sporting zich te versterken met een aanvaller bleken allemaal tevergeefs.

De aanvankelijk beklonken deal met Marius Niculae werd ongedaan gemaakt, omdat er ernstige twijfels bestonden of de 31-jarige Roemeen in de tweede seizoenshelft nog wel in actie kon komen in Portugal. De spits heeft namelijk dit seizoen al gespeeld voor Dinamo Boekarest en FC Vaslui. Het is niet toegestaan drie clubs te dienen in één seizoen. Ook Kléber bleek geen haalbare kaart. Zeker gezien de situatie met Niculae had Sporting de Braziliaanse spits graag willen verwelkomen, maar de onderhandelingen met FC Porto over een verhuur liepen eveneens op niets uit.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen