Doeltreffende Van Wolfswinkel volgt Van Hooijdonk op

Ricky van Wolfswinkel was zaterdagavond de grote man bij Sporting Lissabon. De aanvaller liet in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen drie treffers aantekenen in het thuisduel met Sporting Braga (3-2) en finishte daarmee als vierde op de topscorerslijst in de Liga Sagres.

Doeltreffende Van Wolfswinkel volgt Van Hooijdonk op

Deze jaargang waren alleen Oscar Cardozo (Benfica, twintig goals), Lima (Sporting Braga, twintig) en Hulk (FC Porto, zestien) trefzekerder dan Van Wolfswinkel. De voormalige spits van Vitesse en FC Utrecht sloot de competitie af met veertien goals uit 25 duels.

Van Wolfswinkel trad met zijn hattrick in de voetsporen van Pierre van Hooijdonk. De lange Brabander maakte op 13 januari 2001 als laatste Nederlander drie doelpunten in de Portugese competitie. Hij deed dat namens Benfica in de thuiswedstrijd tegen Desportivo Aves (5-1 zege).

Inclusief de twee Portugese bekertoernooien en de Europa League staat de doelpuntenteller voor Van Wolfswinkel in zijn debuutseizoen bij Sporting Lissabon op 25. De aanvaller scoorde vijf keer in de strijd om de Taça de Portugal en was in Europees verband zes keer trefzeker.

Volgende week zondag (20 mei) kan Van Wolfswinkel zijn uitstekende seizoen in Portugal glansrijk afsluiten wanneer Sporting het in de Portugese bekerfinale opneemt tegen Académica Coimbra. (Ramon Min)

Klik op onderstaand beeld voor een grotere weergave <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's